Opinia Timisoarei

Pacea de la Timisoara! Pentru prima data in istoria recenta cand galeriile celor doua echipe nu s-au injurat la intrarea pe stadion

TIMISOARA. Ce nu au reusit generatii de fotbalisti care au aparat atat culorile alb-rosii, cat si cele alb-violete au reusit Mitica Dragomir si Mircea Sandu: o impacare istorica intre fanii Timisoarei si cei ai Aradului. Pentru prima data in istoria celor doua echipe, nimeni nu a injurat pe Poli sau orasul Timisoara la sosirea in Capitala Banatului a fanilor UTA.

Suporterii alb-rosii, veniti in numar de 350 la Timisoara, si-au demonstrat pasiunea pentru fotbalul adevarat, socand audienta prin faptul ca s-au rezumat sa cante imnul echipei si alte cantece ale echipei favorite. In rest, doar injuraturi la adresa Legii 4, a FRF si a Ligii Profesioniste de Fotbal.

“Cand ma intorc la Arad, nu voi spune nimanui ca am venit la Timisoara. E de neconceput pentru mine ca suporter, care vin la Poli – UTA din 86, sa nu existe macar o injuratura. E de necconceput si pentru aradeni acest lucru“, explica un suporter dedicat echipei UTA.

Are 38 de ani si spune ca o deplasare la Timisoara fara niciun incident, asa cum a fost asta, e ca nunta fara lautari.

“Pana in 2002 ne intalneam frumos in Complex, ne duelam in cantece cu timisorenii, apoi ne bateam pana cadeam jos. Atunci nimeni nu mai dadea niciun pum, niciun picior. In timpul meciului la fel, de abia asteptam sa ne prindem unii pe altii si sa ne capacim. Dupa meci insa ura se incheia. Mergeam si polisti si utisti la bere. Ei la o masa, noi la alta. N-a fost niciun an in care sa nu existe incidente. E de neconceput pentru mine“, repeta obsesiv acesta, completat de un tanar de 18 ani parca proaspat iesit de pe bancile liceului: “Ce n-au facut Jackie Ionescu, Attila Papp, Dan Stupar sau altii care au jucat atat la Poli, cat si la UTA, au facut astia 2: Mitica si Sandu. Ne-au impacat. Au stricat spiritul ultras“.

S-a oprit pentru ca ceilalti colegi din galerie au inceput injuraturile la adresa Ligii si a FRF.  Marsul de la Gara la Stadionul “Dan Paltinisanu” a fost unul in ritm alert.

Doar doi razvratiti

Marsul a continuat pe bulevardul Brancoveanu. La unul dintre magazinele de pe Fasia Gaza, cativa ultrasi au rupt randurile. S-au oprit in fata unui bloc si au inceput sa-si faca nevoile. Imediat au fost dezaprobati de ceilalti colegi care au inceput sa-i fluiere. Cativa jandarmi l-au luat pe unul dintre ei pe sus si l-au dus la duba.

“Uite, vezi, aici se ajunge daca nu mai sunt scandarile alea dintre fanii timisoreni si cei aradeni. Crezi ca pe vremuri faceam din astea? Nu faceam, pentru ca stiam ca ne asteapta dupa blocuri si sunt pregatiti sa dea!”, explica un alt fan caruia nu i-a venit sa creada cand a vazut un prieten de-al sau ca ridica de pe jos trei doze de bere si le duce la gunoi. Teribilistii au iesit din randuri si s-au oprit sa-si faca nevoile la primul gard.

Jandarmii, pe pozitii, i-au luat pe toti, iar unul dintre cei ridicati a inceput injuraturile la adresa omului legii. Amenda de 50 de lei! Spiritele s-au calmat imediat. Zeci de forte de ordine au fost mobilizate in zona arenei, dar parca si-au pierdut timpul degeaba, fanii aradeni fiind mai calmi ca niciodata. Singurele injurii au fost pentru Mitica Dragomir si Mircea Sandu.

Chiar si intalnirea cu fanii viola a fost una extrem de pasnica. Suporterii au simtit momentul greu, au dat dovada de fair-play si au scandat intr-un glas: “Pace pe pamant!”

Din randul timisorenilor s-a auzit o injuratura, dar imediat suporterul violet a fost oprit de un dusman de moarte: fara de-astea, ca azi ne iubim. Scutierii, pregatiti pentru un macel au rasuflat oarecum indignati: “De-ar fi asa la fiecare meci, ne-am pierde slujbele!”

Exit mobile version