Opinia Timisoarei

Pantilimon si Codrea, dati afara de Politehnica Timisoara. Cine va conduce echipa in noul sezon din Liga a III-a

TIMISOARA. Noul sezon vine cu schimbari importante pentru Politehnica Timisoara. Echipa va avea o noua conducere la nivelul bancii tehnice, insa si la cel al conducerii administrative.

CITESTE SI: Timisoara cu echipa de fotbal in Liga 1, ca odinioara? Presedintele ales al CJT Alfred Simonis cauta solutii de finantare pentru Poli pana va face performanta 

Daca numirea in functia de presedinte a prorectorului UPT, Simon Pescari, era anuntata de o saptamana, acum a fost desemnata componenta Consiliului de Administratie pentru urmatorii 3 ani:

Simon Pescari – Universitatea Politehnica Timisoara, presedinte
Calin Pasca – Politehnica Timișoara Femina, vicepresedinte
prof. univ. dr. ing. Matei Tamasila – Universitatea Politehnica Timisoara
Cristian Romonita si Sasa Moza – Druckeria

Schimbari si pe banca

Clubul alb-violet s-a despartit si de managerul Costel Pantilimon, dar si de antrenorul Paul Codrea. Fostul portar a fost inlocuit cu Sorin Brindescu, cel care a fost unul dintre pilonii proiectului polist demarat in 2012. Mai intai ca manager sportiv, apoi, intre 2015-2017, ca antrenor al Politehnicii, pe care a promovat-o din Liga a IV-a pana in Liga a II-a.

Pana in aceasta vara a fost coordonatorul Centrului de copii si juniori al clubului, centru clasat anul trecut pe locul 4 in ierarhia alcătuita de FRF.

A activat si in fotbalul feminin, la Fortuna Becicherecu Mic, unde a fost manager sportiv si, apoi, antrenor. Are doctorat in management, detine Licenta UEFA Pro si este conferentiar universitar in cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport a Universitatii de Vest din Timisoara.

Noul antrenor al lui Poli este Cristian Galan, cel care in trecut a si purtat banderola de capitan al formatiei alb-violete.

A inceput fotbalul in orasul natal, la Corvinul, apoi a venit la Timisoara, la echipa secunda a clubului FCU Politehnica, de unde a fost imprumutat la Fortuna Covaci (in Liga a II-a).

A fost, in deceniul trecut, emblematic capitan si stoper al Politehnicii, cu care a promovat din Liga a IV-a pana in Liga a II-a.

Dupa retragerea din activitatea de jucator, s-a dedicat antrenoratului la nivel juvenil, tot la Politehnica, unde a format generatia 2006, din randurile careia mai multi junori au debutat in echipa de seniori.

In sezonul precedent a condus echipa de Liga Elitelor U15, pe care va continua sa o antreneze in paralel cu formatia de seniori.

In primavara anului 2021 a fost secundul lui Dan Alexa la echipa de seniori, in cel mai bun sezon din istoria proiectului inceput acum 12 ani, cand alb-violetii s-au calificat in play-off-ul ligii secunde. Galan este detinator al licentei UEFA A.

Exit mobile version