Opinia Timisoarei

Parolele de pe un iPhone pot fi furate in 6 minute. Vezi VIDEO!

Hackerii au nevoie de doar sase minute pentru a afla orice parola salvata pe un iPhone. Testele facute de cercetatorii germani au arata ca parolele nu sunt in siguranta pe niciunul dintre telefoanele iPhone sau tabletele iPad care au ultima versiune de firmware.

Specialistii germani de la institutul Fraunhofer SIT au avertizat ca intregul sistem de securitate al unei companii e in pericol daca este pierdut un iPhone folosit ca telefon de serviciu.

Multi oameni cred ca sistemul de criptare al smartphone-ului este suficient pentru securitatea datelor, aceasta opinie fiind intalnita si in departamentele de securitate ale companiilor. Specialistii de la institutul german spun, insa, ca nu au fost nevoiti sa sparga sistemul de criptare in 256 de biti, ci au profitat de problema de design din cauza careia informatiile sunt stocate in sistemul de operare.

Astfel, imediat dupa ce au scos cartela SIM dintr-un iPhone sau iPad, hackerii au acces la parole, coduri de acces si e-mail-uri care le ofera si mai multe informatii. Specialistii germani au atras atentia ca unele servicii online ofera o noua parola doar cand primesc o cerere de inlocuire a celei vechi.

Pentru o buna protectie a datelor unei companii nu e suficient ca angajatul care a pierdut un iPhone sa isi schimbe imediat parolele. Cea mai buna solutie ar fi ca toate datele lui de identificare in retea sa fie schimbate de companie.

Exit mobile version