Opinia Timisoarei

Pe ultima suta de metri inainte de inaugurare. Se toarna asfaltul pe pasaje. Muncitorii mai au de lucru sub 5% la Centura Sud Timisoara. Foto

default

TIMISOARA. De la o zi la alta se schimba lucrurile pe santierul Centurii Sud Timisoara. Muncitorii dau zor sa termine ultimele interventii la intersectii. Intre timp, se traseaza marcajele, se monteaza parapeti si panouri, dar si indicatoare rutiere.

CITESTE SI: De unde vine numele cartierului tau in Timisoara

„Echipele antreprenorului si ale subcontractorilor lucreaza la montarea diferitelor tipuri de parapete, a plaselor de protectie pe pasaje, a panourilor fonoabsorbante si la montarea consolelor si stalpilor pentru indicatoarele rutiere. Avanseaza si aplicarea marcajelor rutiere si amenajarea spatiilor de servicii din perimetrul celor doua parcari de pe traseu”, transmit reprezentantii DRDP Timisoara.

Intre timp, muncitorii lucreaza non-stop la intersectii si pasaje.

„A inceput si asternerea mixturii asfaltice la rampele de la cele doua pasaje peste DN 59 Timisoara – sag si peste DJ 592 Timisoara – Mosnita Noua, aceasta activitate fiind desfasurata 24 de ore din 24. La intersectia cu drumul national spre Sag/Moravita continua lucrarile la inelul sensului giratoriu si se amenajeaza caminele pentru preluarea apelor din rigola de acostament, lucrare care se executa si la pasajul din zona localitatii Mosnita Noua. Stadiul santierului a depasit 95%”, mai precizeaza reprezentantii DRDP Timisoara.

Totusi, lucrarile sunt intr-o usoara intarziere fata de termenul stabilit pentru finele lunii august, cauzata, potrivit unor surse, de o sincopa de pe piata materialelor de constructii.

Intr-un ritm sustinut, sunt sanse ca Centura Sud Timisoara sa fie gata de inaugurare inainte de inceperea scolii.

***

Va reamintim, firmele omului de afaceri Dorinel Umbrarescu au castigat licitatia organizata de CNAIR dupa rezilierea contractului cu italienii de la Tirrena Scavi, care nu si-au facut treaba. In 27 iunie 2023 a fost iscalit contractul pentru continuarea lucrarilor la Centura Sud.

Valoarea lucrarilor este de 383.844.478,02 lei, fara TVA, iar sursa de finantare este Programul Operational Transport aferent perioadei de programare bugetara a Uniunii Europene 2021 – 2027. Perioada de garantie va fi de 10 ani.

Exit mobile version