Opinia Timisoarei

Perchezitii la mai multe balastiere din Timis. Ce-au descoperit politistii

TIMISOARA. Descinderi ale politistilor de la Investigarea Criminalitatii Economice in 9 locuri din Timis, vineri, unde au facut verificari la balastiere.

CITESTE SI: Ziua in care s-a incheiat constructia unuia dintre cele mai frumoase palate din Timisoara. De mai bine de un secol este sediu de banca. Foto 

Aveau informatii ca unele functionau fara licenta, iar in altele evaziunea fiscala ar fi in floare. Din toate, materiale de constructii, adica pietris si nisip, ajungeau in toate judetele vecine Timisului.

In cadrul operatiunii Jupiter, sub coordonarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Inspectoratului General al Politiei Romane, oamenii legii au facut perchezitiile la Remetea Mare (5), la Bucovat (1), la Lugoj (2) si in Timisoara.

Din cercetari a reiesit faptul ca, de la inceputul anului 2024 si pana in prezent, doua persoane ar fi exploatat diferite situri pentru extragerea de agregate minerale fara a detine licenta sau prin depasirea perimetrelor alocate, fara a evidentia in documentele contabile produsele astfel obtinute. Acestea ar fi fost comercializate catre diferite societati de pe raza judetului Timis, dar si din judetele invecinate.

De asemenea, in urma verificarilor a rezultat faptul ca, prin activitatile ilicite, s-a produs un prejudiciu insemnat bugetului consolidat al statului. Astfel, a fost instituita masura sechestrului asigurator pana la concurenta sumei de 200.000 de lei„, transmit anchetatorii.

Cercetarile continua.

Exit mobile version