Opinia Timisoarei

Perchezitii la Timisoara si in judet. Sunt vizate firme care ar fi facut evaziune fiscala de milioane de lei

TIMISOARA. O noua operatiune de amploare in cadrul actiunii Jupiter, coordonata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si IGPR.

CITESTE SI: ‘L-au detonat de la distanta’. Fiica lui Ioan Crisan si doi complici, retinuti pentru asasinarea omului de afaceri a carui masina a fost aruncata in aer la Arad

Nu mai putin de 19 perchezitii au fost facute joi dimineata in Timis, alte doua in Caras-Severin, si cate una in Bucuresti si Hunedoara la firme banuite de evaziune fiscala.

Anchetatorii vorbesc despre un prejudiciu de peste 8 milioane de lei.

In perioada 2022 – 2024, 14 persoane, în calitate de reprezentanți în drept sau în fapt ai unor societăți comerciale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, în mod repetat, ar fi reținut și nu ar fi virat către organul fiscal competent contribuțiile sau ar fi virat parțial sumele reținute pentru salariile și veniturile asimilate acestora (impozite și contribuții sociale), creând astfel un prejudiciu bugetului general consolidat al statului.

Din primele cercetări a rezultat faptul că prejudiciile cauzate de infracțiunile economico-financiare ce fac obiectul acțiunilor desfășurate depășesc 8.345.000 de lei, plus dobânzi și penalități.

Totodată, în urma acțiunilor desfășurate au fost instituite sechestre asiguratorii asupra bunurilor persoanelor fizice și juridice, în valoare de aproximativ 6.5 milioane de lei„, transmit reprezentantii IPJ Timis.

UPDATE: In urma perchezitiilor efectuate, oamenii legii au ridicat telefoane mobile, stck-uri, carduri bancare, bani, portofele electronice, dar si tigari.

Astfel, au fost ridicate 3 telefoane mobile, 3 stick-uri de memorie, 4 carduri bancare, 72.100 de lei, 550 de euro, 23 de cartușe de vânătoare de diferite calibre, 6 portofele electronice (wallet-uri de cryptomonede – 60.000 de lei), 9.680 de țigarete și 23 de kg. de tutun.

De asemenea, în cursul perchezițiilor, au fost achitați 50.000 de lei, datorați bugetului consolidat al statului și a fost instituită măsura popririi asupra a 80.000 de euro„, au transmis reprezentantii Politiei.

Exit mobile version