TIMISOARA. Pregatiri pentru momentul in care pandemia de coronavirus se va sfarsi la Timisoara.
Cel mai solicitat spital din aceasta perioada, cel de Boli Infectioase, are nevoie de o Sectie de Terapie Intensiva la noi standarde, astfel ca s-a facut primul pas pentru o modernizare completa.
A fost intocmita documentatia de avizare a lucrarilor de interventie, iar aceasta va fi supusa aprobarii Consiliului Local.
Conform planului realizat de o firma de arhitectura pentru Primaria Timisoara, in subordinea careia se afla Spitalul Victor Babes, ar urma sa se reamenajeze Sectia ATI pe o suprafata de 600 de metri patrati.
Aceasta va cuprinde doua zone – una cu risc epidemiologic ridicat si o alta cu regim normal de functionare.
„Peretii din saloane vor fi construiti din panouri metalice antibacteriene de tip ”sandwich”, compuse din 2 foi de tabla din aluminiu vopsite in camp electrostatic pe ambele fete.
Intre cele doua fete ale panoului se va afla o izolatie din polistiren care va oferi o protectie mecanica, termodinamica si acustica excelenta. Tratamentul antibacterian al panourilor va contine compusi din ioni de argint si trebuie sa fie eficient impotriva urmatoarelor tipuri de bacterii: Escherichia coli, Klebisella pneumoniae, Staphylococcus aureus, Typhimurim Salmonella, Listeria monocytogenes, Legionella pneumophila, Pseudomonas aeruginosa. Panourile sunt in constructie etansa„, se arata in documentatia DALI.
In saloanele ATI vor fi montate si plafoane metalice tip “sandwich” antibacteriene. Etansarea lor se va face printr-o garnitura speciala.
La randul lor, pardoselile vor fi realizate din covor PVC cu caracteristici speciale de electrosecuritate. In vederea asigurarii conditiilor de igiena si eliminarea posibilitatii depunerii particulelor de praf, pardoseala va fi prevazuta cu elemente perforate pentru realizarea racordarii covorului PVC la peretele vertical.
Usile saloanelor ATI vor asigura etansarea pragului in pozitie inchisa si vor fi prevazute cu un sistem de automatizare. Foile de usa vor fi metalice tip “sandwich” antibacteriene, in concordanta cu peretii metalici prevazuti, fara rugozitati, pentru a permite o usoara curatare si dezinfectie. Usile vor fi construite si montate astfel incat sa mentina suprapresiunea in salonul de ATI.
Totodata, a fost prevazuta schimbarea alimentarii cu energie electrica si a iluminatului, conectate la un sistem de alarmare.
Conform documentatiei tehnico-economice faza DALI si a indicatorior tehnico-economici pentru obiectivul ‘Reamenajare Sectie ATI in corp C5, fara interventii la nivel structural’, lucrarea este prevazuta sa dureze 1 an si jumatate, din care 6 luni proiectarea.
Au fost intocmite doua scenarii legate de estimarea costurilor, dintre care cel mai ieftin se ridica la 13.908.358 lei cu TVA.
Documentatia poate fi consultata AICI.