Este un peste foarte ieftin, fara oase, cu un gust neutru si se gaseste in toate magazine, insa in realitate constituie o adevarata bomba cu ceas pentru sanatatea celor care il consuma.
Motivele pentru care acest peste importat de la mii de kilometri distanta este mai ieftin decat pestii autohtoni sunt numeroase. Pangasius (Pangas) este originar din Vietnam si este crescut de-a lungul raului Mekong. Insa din cauza poluarii acestui rau cu substante chimice, deseuri industriale, pestele are un nivel ridicat de otravuri si bacterii.
Pestele reprezinta un „experiment” genetic creat pentru a curata raul Mekong de diferitele otravuri si microorganisme.
Pentru ca pretul lui este foarte mic, cererea a devenit foarte mare pe pietele din intreaga lume, iar crescatorii recurg la metode neortodoxe pentru a-i creste cat mai mari si mai repede.
Practic, pestii sunt injectati deseori cu hormoni proveniti din urina deshidratata, deoarece s-a constatat ca astfel cresc mai repede si carnea lor devine mai “pufoasa”.
Pentru a reduce costurile, acestia sunt hraniti cu ramasite de pesti morti, uscati si macinati sub forma unei faini, datorita careia cresc de patru ori mai rapid decat in natura.
Sursa: obiectiv.info