Opinia Timisoarei

Peste 100 de oi si vaci, diferite pasari si chiar ponei, crescute in Timisoara. Proprietarii au fost sanctionati de politistii locali

TIMISOARA. Politistii locali au descins in mai multe zone din oras, dupa sesizarile primite, conform carora unii dintre timisoreni si-au creat adevarate ferme in oras.

CITESTE SI: O soferita de 66 de ani si prietena ei, ranite dupa ce s-au infipt cu masina in remorca unui tractor, in Timis 

Agentii au mers pe strada Zefirului, in zona Buziasului, dar si pe strada Ariadna, in zona Fratelia, unde au gasit ponei lasati liberi la pascut, gaini sau rate. In ambele situatii proprietarii nu au fost amendati, dar au primit avertisment scris, cu somatie ca in termen de cinci zile sa mute animalele in alta locatie.

Tot in urma verificarilor facute in Timisoara, politistii au gasit un timisorean care crestea 10 vaci in zona strazii Maria Dogaru, in Mehala. In aceeasi zona din oras, un alt timisorean crestea 100 de oi.
Primului i s-a transmis sa duca animalele in alta parte, in timp ce oierul, care scotea mioarele la pascut pe terenurile din zona, a fost si amendat cu 2000 de lei.

Potrivit HCL 117/2024, constituie contravenție detinerea si cresterea animalelor si pasarilor de ferma, precum si a animalelor din categoria cailor, poneilor, pasarilor ornamentale, care produc disconfort prin zgomot si miros, pe raza municipiului Timisoara, cu exceptia gradinilor zoologice si a manejurilor autorizate. Sanctiunile pentru astfel de fapte sunt intre 1000 si 2500 lei„, au transmis reprezentantii Politiei Locale Timisoara.

Exit mobile version