Opinia Timisoarei

Peste 2500 de oameni prinsi ca muncesc la negru la firmele de ridesharing in Timisoara si in judet. Amenzi de aproape 5 milioane de lei date de inspectorii ITM

TIMISOARA. Zeci de firme controlate in ultimele doua luni de inspectorii de munca in Timis, in urma carora au fost aplicate sanctiuni pe banda rulanta.

CITESTE SI: Scot calea ferata la lumina. Operatiuni de defrisare pe mai multe segmente in Regionala CFR Timisoara. Video 

In total au fost aplicate 82 de penlitati, iar in 49 de cazuri au fost date si amenzi. 42 dintre acestea, cu o valoare totala de 4.800.000 de lei, au fost aplicate pentru cele 2549 de persoane gasite ca lucrau fara a avea contracte de angajare.
Alte 7 amenzi, de 33500 au fost rupte pentru diverse nereguli.

Reprezentantul legal nu a pus la dispozitia inspectorilor de munca documentele necesare efectuarii controlului sau nu s-a prezentat la sediul ITM TIMIS pentru control.
Inexsistenta evidentei timpului de munca cu ora de incepere a activitatii si ora de sfarsit a activitatii.
Necompletarea registrului de evidenta a salariatilor cu toate elementele.
Lipsa dovezii inmanarii unui exemplar din contractual individual de munca.
Neacordarea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.
Mentionam ca aceste controale au fost efectuate in urma consultarii bazelor de date (autorizatii de transport alternativ si copii conforme), puse la dispozitie de catre Autoritatea Rutiera Romana, si de societatile de transport alternativ„, au transmis reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca Timis.

Exit mobile version