Opinia Timisoarei

Piloti timisoreni uniti sub sigla CB Rally Vest, la start in cursa pentru obtinerea unor rezultate notabile pe plan national si european. Foto

TIMISOARA. Patru echipaje iau startul in noul sezon de raliuri sub umbrela CB Rally Vest: Bogdan Cuzma – Ilka Minor, Mircea Samuil – Calin Maier, Cristi Sugar – Vlad Colceriu si Emanuel Resiga – Denisa Resiga. Pilotii timisoreni au decis sa isi unească fortele si sa se grupeze intr-o echipa care sa reprezinte Timisoara si judetul Timis in competitiile nationale si internationale.

Echipajul Bogdan Cuzma – Ilka Minor a debutat deja în European Rally Championship in Portugalia iar la finalul acestei saptamani va concura la Rally Islas Canarias, in Spania. Bogdan se afla pentru prima oara in fata unui sezon complet in afara Romaniei, iar pentru acest proiect ambitios o are pe scaunul din dreapta pe Ilka Minor, o austriaca cu origini romanesti, cu peste 350 de raliuri parcurse in calitate de copilot in Campionatul Mondial si cel European. Pentru Bogdan, care va concura pe o Skoda Fabia Rally2 Evo, sezonul european se vrea o confirmare a rezultatelor din Romania, unde a fost campion national la Viteza in Coasta, in 2016.

Rally Islas Canarias se va desfasura in perioada 5-6 mai 2023, printre castigatorii etapei spaniole regasindu-se nume sonore ca Adrien Fourmaux, Nil Solans, Pepe Lopez dar si Alexey Lukyanuk.

Pentru echipajul Mircea Samuil – Calin Maier noul sezon competitional vine cu o masina noua, dar si cu o noua competitie in care va concura. Dupa cele trei titluri nationale la casa Nat12, timisorenii vor lua startul la Cupa Clio Rally 5 Challenge, lupta anuntandu-se a fi una intensa.

Echipajul Cristi Sugar – Vlad Colceriu va incerca sa isi apere titlul obtinut anul trecut la Cupa Peugeot 208 R2, in timp ce echipajul-cuplu Emanuel si Denisa Resiga revine la bordul Fordului Fiesta ST, in competitia Rally 2, pe care a castigat-o in 2020 si 2021, cu obiectivul obtinerii unui nou titlu.

Echipajele vor reprezenta Timisoara individual dar si in competitia rezervata echipelor, acolo unde vor avea adversari din Bucuresti si Cluj si unde obiectivul este clasarea pe un loc cat mai sus pe podium la finalul acestui sezon competitional.

Debutul in Campionatul National de Raliuri va avea loc la finalul acestei saptamani, cand e programata prima etapa – Raliul Harghitei. Vor fi 120 de kilometri impartiti în 12 probe speciale, toate pe asfalt, ce se vor desfasura vineri si sambata. In acest an, Campionatul National de Raliuri va avea 8 etape, patru pe asfalt si patru pe macadam.

Exit mobile version