Opinia Timisoarei

Pista de biciclete de pe malul Begai, ce leaga Timisoara de Serbia, GATA ca-n… Romania. Cum arata asfaltul? FOTO!

TIMISOARA. Traseul care ne duce la sarbi a fost finalizat. Cititorii opiniatimisoarei.ro care au pedalat pana la granita cu Serbia se minuneaza de calitatea proasta a asfaltului si spun ca este inadmisibil ca, in anul 2015, autoritatile locale sa se laude cu astfel de lucrari.

Pista pentru biciclisti, de 37 de kilometri, incepe de la Podul Modos din Timisoara si continua de-a lungul raului Bega, pe coronamentul digului de aparare impotriva inundatiilor, pana la frontiera cu Serbia. Desi nu a fost data in folosinta oficial si nici receptionata de catre reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Banat, care au amenajat-o, numerosi biciclisti au testat-o deja si s-au bucurat de placerea de a pedala intr-un mediu natural si nepoluat.

Andrei, un membru al Forumului RATT, a testat si el pista si povesteste ca o bucata din traseu e plin de fisuri si de gropi, care au fost astupate cu…. nisip.

„Asfaltul arata bine intre Timisoara si Sanmihaiu Roman si intre Uivar si frontiera. Portiunea cu gropi si fisuri este intre Sanmihaiu Roman si Uivar. Au gasit o metoda simpla de a repara defectele: le-au acoperit cu nisip. In unele locuri, in urma dezghetului au aparut gropi noi. Intr-un loc a iesit din asfalt o tufa de toata frumusetea. Au fost finalizate popasurile, in numar de opt. Mai trebuie pus un material pe beton si spalata structura metalica. Unii stalpisori au fost rupti, iar unele borne kilometrice au fost scoase din locul lor. Lasand relele la o parte, am intalnit 57 de biciclisti, dar nu toti s-au dus pana la frontiera”, le explica biciclistul, cu lux de amanunte, colegilor lui de pe Forumul RATT.

Andrei a facut si o lista cu plusuri si minusuri pentru pista de biciclete ce ne duce la sarbi. La plusuri a trecut linia discontinua care delimiteaza sensurile de mers, stalpii reflectorizanti, barierele care blocheaza accesul masinilor, popasurile si bornele kilometrice, iar la minusuri asfaltul de proasta calitate, bariera care pana la urma poate fi ridicata si bancile de beton de la popasuri. In plus, el considera ca ar mai fi multe lucruri de facut: panouri informative despre obiectivele turistice din zona, precum si amenajarea unor puncte de alimentare cu mancare si apa la popasuri.

opiniatimisoarei.ro a scris de mai multe ori despre acest subiect si a prezentat situatia dezastruoasa in care s-a aflat pista de biciclete imediat dupa turnarea asfaltului. Soferii intrau cu masinile fara probleme pe pista, iar greutatea autoturismelor a distrus in multe locuri asfaltul. Traseul a fost amenajat de o firma din Pitesti.

Reprezentantii ABAB sustin ca stiau de problemele sesizate si ca traseul se afla intr-o stare proasta doar pe o distanta de 2 kilometri.

Potrivit directorului ABAB, Luci Ervin, constructorul si-a recunoscut greseala si a reparat tot ce era de reparat. Inspectorii Administratiei Bazinale de Apa au receptionat doar partial pista si au avut mai multe controale, insa nu au fost trasi la raspundere. Oricum, traseul va fi vreme de 2 ani in garantie.

„S-a facut o receptie partiala a pistei, in luna martie o vom da in functiune. Traseul este sub garantie, orice apare in 2 ani se repara prin grija constructorului. Putinele crapaturi au fost acoperite cu masiv bituminos, practic pe tronsoane intregi s-a turnat din nou covor asfaltic. De ce s-a crapat pista? Pentru ca la sfarsit, pe zona dintre marginea asfaltului si taluz, trebuia pusa piatra sparta. Un inginer de acolo a permis autocamioanelor de 40 de tone sa intre pe pista, fiind mari, au prins cu roata marginea pistei, din cauza neatentiei lor a fost crapata. Ei cand au vazut ca se crapa trebuiau sa se opreasca. Ei si-au asumat-o, a fost greseala constructorului, nu a fost greseala de proiectare. Exista certificate de calitate pentru toate materialele, am avut o gramada de verificari de la BRCT (n.r. Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera), de la Curtea de Conturi, de la organismul de la Bucuresti prin care se deruleaza fondurile, nu am avut nicio problema”, a explicat Luci Ervin pentru opiniatimisoarei.ro.

Ei dau asigurari ca vor face receptia finala a lucrarii cu multa rigurozitate in privinta calitatii.

Pentru siguranta biciclistilor si a lucrarilor hidrotehnice, circulatia cu autovehicule pe dig este interzisa si pedepsita cu amenda intre 6.500 – 7.000 lei. Traseul ar trebui inaugurat oficial in luna martie a acestui an, lucrarile fiind incepute, oficial, in luna mai a anului trecut. Investitia are o valoare de 2,3 milioane de euro cu TVA, cu fonduri europene.

CITESTE SI:

Pista de biciclete ce leaga Timisoara de Serbia, bataie de joc pe bani europeni! Portiuni mari sunt deja compromise! FOTO

Crapaturile de pe pista de biciclete Timisoara – Serbia au o explicatie! Ce spun cei de la Apele Banat?

Exit mobile version