Opinia Timisoarei

Pleaca in istorie. Se demoleaza fosta fabrica Spumotim, la Timisoara

TIMISOARA. Spumotim pleaca in istorie dupa mai bine de 50 de ani. Fabrica de spuma poliuretanica din Timisoara va fi pusa la pamant, iar in loc va fi construita o zona de blocuri. La inchiderea productiei, anul trecut mai avea 167 de angajati.

CITESTE SI: Fustele scurte, pantalonii scurti, decolteurile adanci ori bluzele cu vedere la buric vor fi interzise in scolile din Timisoara si din toata tara. Profesorii ii pot da afara de la ore pe elevii care nu respecta noul regulament. Se pregatesc uniformele 

Dezvoltatorul imobiliar care a preluat cele 7 hectare aflate intre Stan Vidrighin (fosta Calea Buziasului) si Iosif Bulbuca (fosta Rebreanu), aproape de intersectia de la FAEM, a obtinut zilele trecute autorizatia de demolare de la Primaria Timisoara. Ea poate fi consultata AICI. In cel mult doi ani, trebuie sa desfiinteze constructiile fabricii.

Spumotim a fost prima fabrica de spuma poliuretanica din Romania. A fost infiintata in 1971 si privatizata in 1994 prin metoda MEBO, iar 96% din actiuni sunt detinute de mai multe persoane fizice, iar 4% de SIF Banat-Crisana, potrivit termene.ro.
La Spumotim au fost produse, o perioada lunga de timp, perne auto pentru grupul Renault – Dacia. Dupa vanzarea diviziei auto, fabrica s-a concentrat pe productia pentru industria mobilei

Dezvoltatorii imobiliari care vor construi in locul Spumotim blocuri au cumparat in ultimii ani terenurile mai multor fabrici din Timisoara, Cluj si Brasov pentru edificarea a peste 11.000 de apartamente. La Timisoara, acestia au achizitionat si terenul fostei fabrici Elba de langa Gara de Nord.

Exit mobile version