BUZIAS. Mirosuri care mai de care mai imbietoare se vor ridica din ceaune la Buzias, unde va avea loc cea de-a treia editie a Festivalului Paprikasului si Vinului.
In anul 2010 s-a organizat pentru al doilea an consecutiv acest festival, sub egida Asociatiei pentru Dezvoltarea Zonei Buzias, condusa de catre Sorin Munteanu in calitate de Presedinte, in parteneriat cu Societatea Comerciala de Tratament Balnear Buzias, Primaria Buzias, CCIA Timisoara, S.C. Phoenix S.A., Primaria Sacosu Turcesc, Casa de Cultura Buzias si Casa de Cultura si Arta a judetului Timis.
Pentru prepararea celui mai bun paprikas au intrat in joc mai multe echipe din Arad, Sacosu-Turcesc, Jimbolia, Timisoara, Buzias, Serbia si Ungaria. Bucatari profesionisti si amatori si-au demonstrat indemanarea si talentul in arta gatitului, pastrand cu strictete reteta si sperand la locul intai.
Festivalul s-a bucurat anul trecut de un real succes, avand un numat de aproximativ 5000 de vizitatori, fapt ce i-a determinat pe organizatori sa continue proiectul si anul acesta.
Gurmanzii si nu numai, sunt asteptati in data de 09 octombrie 2011, intre orele 10:30 si 18:30, in parcul statiunii Buzias – zona Cazinoului, pentru a gusta din specialitatile pregatite din cartofi, carne de pui, porc, oaie sau vita si alaturi de care, un pahar de vin va fi mai mult decat binevenit.
Si ca la orice competitie care se respecta, in cadrul Festivalului Papricasului si Vinului, toate preparatele vor fi jurizate si se vor acorda premii, iar cei care vor veni sa-i incurajeze pe participanti se vor bucura de multa voie buna si de programul folcloric oferit de ansamblurile profesioniste “Izvorasul”, „Banatul”, „Ghiocelul”, „Banateana”, „Bocsana”, si alte formatii invitate.