BEKESCSABA. Iti ploua in gura, nu alta! Tarabe intinse care gem de carnati proaspeti, gustosi si grozav mirositori isi asteapta oaspetii la Bekescsaba, in Ungaria, la doar 140 de kilometri de Timisoara. Pe langa indelungile degustari, organizatorii pregatesc o multime de surprize.
Carnati de casa preparati dupa fel de fel de retete, mai piperati sau cu mai multa paprika ori „imbogatiti” cu usturoi, dupa toate gusturile cu putinta, in marea lor majoritate proaspat preparati, ii asteapta pe vizitatori peste o saptamana.
Carnatii vor fi vanduti de comercianti in fel de fel de variante: fie proaspeti, fie afumati sau direct din cazane, dupa ce au fost bine prajiti. Aromele nebanuite vor fi, asadar, ingredientul principal al festivalului.
In perioada 28-31 octombrie la Bekescsaba va avea loc o noua editie a Festivalului de carnati Csaba, evenimentul urmand sa se desfasoare in Sala Sporturilor si in imprejurimi.
Printre actiunile programate se numara o sumedenie de demonstratii si prezentari legate de taiatul porcului, concursuri de preparare a carnatilor si mai ales concerte.
In cadrul festivalului vor mai avea loc programe pentru copii si tombole. Pe „teritoriul” festivalului se mai desfasoara Expozitia si targul de produse alimentare si turism. Locurile pentru diferitele evenimente nu sunt rezervate, se ocupa in ordinea sosirii. Carnatii de Csaba se prepara din anul 1890, dar au devenit faimosi abia dupa 1990.