Opinia Timisoarei

Politehnica Timisoara, aproape de o minune pe terenul liderului, Banat Girls trece de ultima clasata. Foto

TIMISOARA. Politehnica Timisoara a condus liderul din play-off, Farul Constanta, insa a pierdut al optulea meci din play-off. In runda de Paste si-a asigurat alte trei puncte Banat Girls.

CITESTE SI: Dumbravita, chinuita de FC Arges in Vinerea Patimilor. Banatenii pierd si duelul de la Mioveni si vor lupta pentru salvare pana la ultimul fluier 

Politehnica Timnisoara a jucat pe terenul liderului din Constanta in etapa a IX-a a play-off-ului, iar inceputul partidei a fost al Farului. Formatia dobrogeana a ratat doua oportunitati mari, la una dintre acestea intervenind foarte bine Sara Campean. Si cum ocaziile se razbuna, in minutul 30, Nikoleta Kurja a trimis o minge peste aparare, balonul a ajuns la Shaira Pera, care a invins-o cu un sut pe Onyango. 1-0 a fost si scorul pauzei.

La 3 minute de la reluare, Laura Rus a primit o minge in careu in partea dreapta, si-a deschis unghiul, a sutat cu piciorul stang si a invins-o pe Sara Campean, egaland situatia. Intrata in a doua repriza pe teren, golgetera lui Poli, Dimitra Ivanova a avut o ocazie in minutul 54, insa sutul ei a trecut pe langa butul constantean. Doua minute mai tarziu, Ioana Bortan a lovit bara din lovitura libera.
Meciul a ramas echilibrat pana in ultimele 10 minute. In minutul 84, dupa o lovitura libera, laura Rus a trimis catre poarta, Sara Campean a scapat mingea in fata, dar una din colege a respins. La faza imediat urmatoare, Claudia Chiper a primit in suprafata de 16 mnetri, a sutat si a invins-o pe Campean. S-a incheiat 2-1, iar Poli a ajuns la 8 infrangeri consecutive in play-off si poate spune adio titlului.

In runda viitoare, Poli va juca tot in deplasare, cu Csikszereda Miercurea Ciuc.

Banat Girls a invins ultima clasata

Runda cu numarul 9 din play-out a adus la Tomnatic pe ACS Targu Mures. Banat Girls a ratat prima ocazie in chiar primul minut prin Rebecca Melack, care a trimis mingea peste portarita Heim, dar apararea oaspete a respins.

In minutul 13, dupa o lovitura de la colt, Rebecca Melack a trimis in plasa ardeleana, insa centralul a fluierat un fault la portar, iar reusita a fost anulata. Banatencele au deschis totusi scorul in minutul 27, cand Ruvila a gasit-o bine pe Sodinca, aceasta a patruns si a sutat, iar balonul s-a oprit in plasa, 1-0 fiind si rezultatul primei parti.

Banatencele au controlat si inceputul partii a doua, dar golul a venit in poarta lor. L-a reusit Lucia Meleaca, jucatoarea Muresului fiind la al doilea gol marcat in poarta lui Banat Girls in ultimele doua meciuri.
Ultimul sfert de ora a adus insa toate punctele in contul formatiei timisene. Mai intai, in minutul 75, Melisa Sodinca a sutat puternic din afara careului, mingea a lovit una din fotbalistele Muresului si s-a scurt in plasa. Zece minute mai tarziu, Frericks a luat o minge de la mijlocul terenului a patruns, a sutat la poarta, dar mingea a fost respinsa de oaspete, tot pana la Francesca. Aceasta a vazut-o pe Melisa Sodica si i-a trimis acesteia, care a facut 3-1. Si Larisa Grigore putea sa inscrie, insa mingea trimisa de ea din lovitura libera s-a dus pe langa poarta. S-a incheiat 3-1.

O victorie foarte muncita. Din fericire am reusit sa aplicam anumite lucruri pe care ni le-am propus in prima repriza, si anume sa tinem un pic mai mult de minge si sa facem posesie mai buna, sa nu obosim atât de tare alergind dupa mingi. Am mai avut câteva sanse in prima repriza de a majora scorul, dar nu am reusit acest lucru si am intrat la vestiare putin descumpanite. Dar, ne-am propus sa marcam mai mult in a doua repriza si am reusit sa o facem, asta este cel mai important. Se putea evita cu siguranta si acel gol. Am suferit foarte mult cu Alexandria pe mingile acestea lungi si am luat foarte multe goluri. Eu spun ca azi am fost putin mai atente si puteam sa evitam si golul ala daca ne retrageam la timp pe mingea lunga data de capitanul lor, dar important e ca am reusit noi sa marcam mai mult. Si avand in vedere situatia de la club, eu zic ca suntem un grup unit, care isi face treaba indiferent de ce se intampla in afara”, a spus la final capitanul Banat Girls Comlosu Mare, Melisa sodinca.

In runda viitoare, Banat Girls va juca in deplasare impotriva lui CSM Alexandria, in 12 mai. Pana la acel meci, Melisa Sodinca si colege sale vor juca disputa si meciul din ultima etapa a grupelor Cupei României impotriva Politehnicii Timisoara.

Exit mobile version