Opinia Timisoarei

Caz socant la Craiova! Fostul sef al Serviciului Arme Dolj si-a executat familia, apoi s-a sinucis

CRAIOVA. O tragedie greu de inteles s-a petrecut astazi la Craiova. Dumnezeu i-a luat mintile unui fost politist care si-a impuscat sotia si fiica si apoi a intors pistolul impotriva lui.

Femeia s-a stins instant sub gloante, iar fata si barbatul au fost dusi in stare extrem de grava la spital. Medicii fac eforturi supraomenesti sa o salveze pe tanara de 24 ani, in timp ce tatal ei, un fost comandat al serviciului de arme si munitii din IPJ Dolj, s-a stins pe masa de operatie.

In urma cu doi ani, Nelu Gruia a renuntat la cariera din IPJ si a trecut la sefia Asociatiei judetene de vanatori si pescari. Relatia cu sotia lui incepuse sa scartaie si, la sfarsitul anului trecut, ea se gandea la divort.  Femeia a si intentat procesul, iar din februarie se judeca partajul celor doi.

In aceasta dimineata, scandalul dintre ei a pornit de la reprosurile barbatului, care ii spunea sotiei ca nu se ingrijeste cum trebuie de baiatul lor de 20 de ani, care este surdo-mut.

In disputa a intervenit si fiica lor, iar atunci omul a luat pistolul si a tras orbeste. Pe sotie a nimerit-o in cap si in piept, iar pe fiica in spate.

„Am gasit-o pe fata in strada si mi-a spus doar atat: „Tata m-a impuscat si pe mine si pe mama”. Atunci am sunat la 112. Va dati seama ca eram in stare de soc”, a marturisit o vecina.

Cand a realizat ce-a facut, omul a incercat sa se sinucida cu acelasi pistol. A scris la repezeala un bilet de adio in care arunca vorbe grele in sotia si fiica sa. A lasat cu limba de moarte ca intreaga avere sa-i revina baiatului, singurul care nu il dezamagise.

Cand criminalistii au ajuns la locul tragediei, atat barbatul cat si fiica lui agonizau.

„Barbatul a venit cu plagi impuscate si, intre timp, a decedat, iar fata, in acest moment, se afla in sala de operatie. Intreaga echipa de medici a lucrat in paralel”, a spus Cristina Geormaneanu, medic SMURD.

Medicii SMURD sositi la fata locului nu au mai putut face insa nimic pentru a-i salva viata sotiei lui Ion Gruia, transmite corespondentul Mediafax.

In momentul de fata, colegii politistului incearca sa afle ce-a fost in minetea lui cand si-a atacat familia.
Toti cei care l-au cunoscut spun ca era un profesionist desavarsit si nu a incalcat niciodata legea.

Parchetul Tribunalului Dolj a deschis deja un dosar in acest caz. Cercetarile sunt facute sub aspectul comiterii infractiunilor de omor calificat si tentativa de omor.

O alta ipoteza: scandalul ar fi pornit de la fiica fostului politist, care avea o relatie cu un baiat din Elvetia

Potrivit vecinilor, conflictul izbucnit in familia lui Ion Gruia ar fi fost provocat de o relatie pe care fiica o avea cu o persoana din Elvetia, unde mergea la studii, si cu care tatal nu era de acord.

Fata se reintorsese acasa, la Craiova, in urma cu putin timp.

„Nu am vazut-o decat de doua ori in viata mea in cei patru ani de zile de cand ne-am mutat. Azi a fost a doua oara. Ea locuia in Elvetia si nici nu stiam ca se intorsese acasa”, a afirmat vecinul familiei Gruia.

Ion Gruia a fost angajat, pana in ianuarie 2009, la Biroul Arme, Explozibil si Substante Periculoase din cadrul Politiei Judetene Dolj.

Exit mobile version