TIMIS. Doua masini de teren de mare putere vor ajunge in aceste zile in parcul auto al politistilor de frontiera din vestul tarii. Masinile fac parte dintr-un prim pachet de 12 autospeciale care au fost cumparate de ministerul de Interne cu fonduri europene nerambursabile.
CITESTE SI: Femeie lovita de o masina a Politiei Locale la Timisoara. Victima a traversat un bulevard pe rosu
Doua dintre autovehiculele Ford Ranger Double Cab Raptor vor intra in dotarea Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, alte patru vor merge la inspectoratele din Oradea, Giurgiu si Iasi, un altul a fost repartizat Pazei de Costa, iar alte 6 vor fi trimise in Maramures.
In total, vor fi cumparate 50 de astfel de masini, urmatoarele 38 urmand sa ajunga in tara pana la sfarsitul anului.
„Romania se afla in plin proces de aderare la Spatiul Schengen. Fiecare miscare, actiune, decizie, trebuie bine calibrate pentru atingerea obiectivului strategic de a deveni cat mai curand tara membra Schengen. Este o prioritate pentru Romania, iar criza umanitara si de securitate la care am raspuns imediat si am aratat o solidaritate exemplara ne-a oferit vizibilitate si a generat o serie de oportunitati privind aderarea Romaniei la Spatiul Schengen. Sunteti parte in acest efort comun si aveti obligatia sa consolidati capacitatea institutionala a Politiei de Frontiera de a se moderniza si de a face fata provocarilor vremurilor pe care le traversam. Iar din aceasta perspectiva, Politia de frontiera este garantul integrarii frontierelor nationale si ale frontierelor externe ale Uniunii Europene”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode, la receptia primelor 12 autospeciale.
Autovehiculele de tere Ford Raptor sunt dotate cu un sistem de transmisie 4×4 pentru conditii off-road, avand intreaga suspensie reproiectata (amortizoare cu capacitati crescute de preluare), troliu montat in partea frontala actionat electric si proiectoare led cu intensitate de 5000 lumeni pentru supravegherea zonelor de frontiera.
Autospecialele sunt destinate spre a fi folosite de catre structurile operative in zone cu teren neamenajat, greu accesibil sau chiar zone inundate, avand o multitudine de caracteristici tehnice de inalta performanta. Printre acestea este admisia de aer a motorului suprainaltata(de tip “snorkel”) care ii ofera capacitatea de a traversa zone inundate cu o adancime de 80 cm.
Foto: politiadefrontiera.ro