TIMISOARA. Dupa ce a fost lovita de ghinion in mai multe randuri, pentru ca nimeni nu s-a aratat interesat sa le amenajeze, ultima licitatie pentru construirea a doua strazi utile pentru soferi in centrul Timisoarei a inregistrat o oferta si s-a dovedit castigatoare.
Lucrarea vizeaza construirea unui drum si a unei bretele care sa lege strazile Popa Sapca si Calea Aradului, pentru a fluidiza traficul de pe strada Oituz. Mai ales ca in zona avanseaza santierul la campusul scolar al Liceului Lenau.
Din iulie si pana acum a fost evaluata oferta, iar asocierea de firme BAUERHOF AGROBANAT, STRABAG, CONSTRUCTIM si AVM PROJECT INVEST a fost declarata conforma si s-a semnat contractul, astfel ca lucrarile pot incepe.
Conform proiectului, una dintre strazi urmeaza sa porneasca de pe Popa Sapca, pe langa Penitenciar, prin spatele Facultatii de Arte, si sa ajunga la Intrarea Doinei, pentru a iesi apoi in strada Cuza, in dreptul parcului Botanic. Totodata, din noua strada se va construi si o alta, o bretea, care sa ii scoata pe soferi chiar la mijlocul strazii Oituz, pe drumul dintre Facultatea de Arte si Muzeul Revolutiei.
Noua configuratie este mai mult decat binevenita mai ales pentru cei care intentioneaza sa o ia spre Spitalul Municipal – Piata 700.
Practic, noile amenajari i-ar ajuta pe soferii care doresc sa ajunga dinspre Popa Sapca spre Oituz sa economiseasca timp, pentru ca nu mai trebuie sa stea la semafoarele din intersectia de la Punctele Cardinale.
De asemenea, drumul va fi de folos si riveranilor, care, daca vin dinspre Pasajul Popa Sapca nu mai trebuie sa ocoleasca intreaga zona pentru a ajunge sa isi parcheze masinile in fata blocurilor.
Lucrarea pentru ‘Realizarea drumurilor de legatura si a utilitatilor aferente intre str. Popa Sapca, Calea Aradului si str. Oituz‘ a fost atribuita la suma de 4.965.140 fara TVA, adica putin peste 1 milion de euro, bani de la bugetul local.
Potrivit documentatiei, lucrarile care ar trebui sa nu dureze mai mult de 12 luni si vor cuprinde ‘amenajare carosabil, amenajare trotuare, lucrari hidroedilitare: alimentare cu apa potabila si tehnologica, canalizare menajera si pluviala, iluminat public’.