Opinia Timisoarei

Prapad printre vanatori, facut de politisti in Timis. Au dat amenzi de peste 30.000 de lei, au confiscat o arma si mai multe cartuse

TIMISOARA. Politistii Serviciului Arme din Timis au facut mai multe controale printre vanatorii din judet.

Au verificat daca respecta legea privind depozitarea armelor si daca participa sau nu la vanatori legale.

CITESTE SI: Tragediile ce puteau fi evitate. 11 oameni si-au luat zilele in Timisoara anul trecut. Cel mai tanar avea 17 de ani. Psihologii: Toti puteau fi salvati 

Politistii au descins la o partida de pe fondul de la Gaiul Mic, unde au participat 11 vanatori si 3 candidati pentru obtinerea permisului de vanatoare. Apoi au verificat daca vanatorii din Timis isi depoziteaza armele in conditiile legii. In total, au fost facute 26 de controale, sambata trecuta.

In urma acestor verificari au fost constatate 4 infractiuni, dintre care:
– 1 la Legea 407/2006,(lipsa polita asigurare pentru vanatoare);
– 2 privind nerespectarea regimul armelor si munitiilor (detinere ilegala de munitie);
– 1 pentru savarsirea infractiunii de „nedepunerea armelor la un armurier in termen de 10 zile de la data expirarii permisului de arma”.

Au fost aplicate 11 amenzi in valoare de 31.006 lei. Totodată, au fost dispuse 9 anulari ale dreptului de detinere, port si folosire a armelor.

Amenzile au fost date pentru nepastrarea sau depozitarea necorespunzatoare a armelor la domiciliu, in locuri special amenajate.

A fost confiscata 1 arma neletala cu destinatia tir sportiv detinută legal deoarece proprietarul avea permisul expirat si 40 de cartuse letale de vanatoare detinute ilegal.

Politistii continua controalele printre vanatori, in aceasta perioada.

Exit mobile version