Concret, Consiliul Local Timisoara a dat in 2009 o hotarare prin care terenurile aferente acestor imobile sa fie atribuite cu titlu gratuit proprietarilor de imobile, printr-un ordin al prefectului. Problema era ca Legea prefectului nu prevedea printre atributiile reprezentantului Guvernului in teritoriu aceste obligatii. Din acest motiv, prefectul, neavand o baza legala pentru a da acel ordin, a ales sa atace in justitie hotararea Consiliului Local. Intre timp, Consiliul Local a dat o noua hotarare prin care aceste terenuri se atribuie automat proprietarilor de imobile dobandite in baza legii 112/1995.
Intr-o prima instanta, Tribunalul Timis, a admis in parte actiunea prefectului, apoi municipalitatea a facut recurs impotriva acestei decizii, Curtea de Apel pronuntandu-se asupra recursului in sensul admiterii actiunii primariei si anume a modificarii hotararii primei instante si respingand in totalitate actiunea prefectului.
„Exista un vid legislativ privind situatia acestor terenuri. Daca acest vid legislativ este admis in instanta, eu ma supun. Mie imi trebuia o astfel de decizie pentru a atribui terenurile. Daca Consiliul Local nu doreste sa lucreze pe documente, le arunca la Prefectura. Daca vor sa lucreze ei si sa aiba o situatie exacta a acestor terenuri, atunci le vor face la Primarie. Prefectura mai are posibilitatea de a face recurs la aceasta decizie judecatoreasca, insa o decizie in acest sens va fi luata dupa ce ma voi consulta cu juristii”, a declarat prefectul Mircea Bacala.