Opinia Timisoarei

Pregatiri de Black Friday. La ce trebuie sa fim atenti cand cumparam produse la reducere. Sfaturile ANPC

Se apropie Black Friday, iar romanii vor da navala in magazine pentru a prinde produse la preturi scazute sau diferite oferte. Pentru a nu se pacali, inspectorii de la Protectia Consumatorului vin cu sfaturi utile.

Comisarii ANPC ii sfatuiesc pe romani sa se informeze pentru a se asigura ca vor beneficia de ofertele pe care le anunta marile magazine.

Recomandam consumatorilor verificarea preturilor prin consultarea site-urilor care afiseaza preturi comparative pentru acelasi produs, practica ce a dus la imbunatatirea constanta a modalitatilor de prezentare a preturilor si reducerilor de catre magazinele electronice”, scrie Sebastian Hotca, presedintele Autoritatii Nationale pentru protectia Consumatorului, intr-o postare pe Facebook.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, prin intermediul Centrul European al Consumatorilor Romania – ECC Romania, a realizat un ghid pentru consumatorii care vor sa achizitioneze produse in perioada marilor reduceri de preturi de Black Friday, scrie digi24.ro.

Potrivit acestuia, indiferent ca este vorba de un magazin online sau de unul clasic, pretul trebuie intotdeauna afisat clar, lizibil, in lei si cu toate taxele incluse (TVA si alte taxe suplimentare, daca este cazul). In plus, exista mai multe comparatoare de preturi unde poate fi verificata evolutia in timp a preturilor produselor. Aceasta posibilitate ofera consumatorului mai mult control asupra deciziei sale si face ca magazinele sa evite, in general, afisarea unor reduceri nereale.

De asemenea, orice anunt de reducere de pret exprimata in valoare absoluta sau in procent trebuie efectuat vizibil, lizibil si fara echivoc pentru fiecare produs sau grupa de produse identice: fie prin mentionarea noului pret langa pretul anterior, barat; fie prin mentiunile „pret nou”, „pret vechi” langa sumele corespunzatoare; fie prin mentionarea procentului de reducere si a pretului nou care apare langa pretul anterior, barat.

Exit mobile version