Iosif Rotariu, Paul Codrea, Florin Batranu, Marcel Baban si Cristi Dancia au imbracat din nou echipamentul alb-violet. De aceasta data, nu pentru o partida de fotbal, ci pentru o demonstratie de … rembal.
Fostele glorii ale Politehnicii au fost invitate de Remi Radulescu, cel care a inventat acest nou sport sa joace un meci contra unei selectionate a jurnalistilor timisoreni.
”Am inventat acest sport in aceasta vara, este o pasiune a mea. Eu am mai inventat si un alt joc care se numeste hipbal si care a fost premiat la Geneva cu medalia de aur. Pe acela nu am reusit sa-l punem insa in aplicare la noi, dar remball-ul pare sa aiba succes. Am facut mai intai cateva antrenemante cu fosti jucatori de la Poli, iar acum, in premiera mondiala s-a jucat primul meci de rembal. Proiectul este abia la inceput trebuie sa-l promovam si vom continua. Incercam sa facem un campionat, chiar cu o federatie aici la Timisoara, dar totul pas cu pas”, a spus Remi Radulescu, care a ales denumirea noului sport pornind de la numele sau.
Primul meci de rambal a avut loc la Sala Constantin Jude, sambata seara, imediat dupa incheierea derby-ului de baschet dintre BC Timisoara si BC Timba, iar spectatorii care au ramas sa urmareasca demonstratia nu au regretat. Rembalul este un joc spectaculos, ale carui reguli aduc aminte de mai multe sporturi. Se joaca pe teren redus, la fel ca futsalul, insa in loc de porti sunt doua panouri, ceva mai mari decat portile de la handbal, in spatele carora se afla 12 inelele in care trebuie să marchezi. Punctajul obtinut este in functie de pozitia inelului in care s-a marcat: cele trei inele de sus valorează 5 puncte, cele patru din partea mediana sunt de trei puncte iar cele cinci din partea de jos a panoului valorează cate un punct. Se joaca patru contra patru, doua reprize de cate 40 de minute.
”Sunt 150 de reguli asemenatoare cu cele de fotbal in sala, cu handbalul. Sunt doua careuri mici si doua mari, in faza de aparare unul dintre jucatori are voie sa prinda mingea si cu mana, iar cel care se afla in atac nu are voie sa inscrie gol din careu, decat din afara lui. Este spectaculos, pentru ca sunt multe rasturnari de scor si in plus este bun si ca material didactic, pentru antrenarea mai multor sporturi, handbal, baschet, fotbal, pentru ca se poate antrena precizia jucatorului”, a mai spus Remi Radulescu.
Si fostii jucatori ai Politehnicii s-au aratat foarte inantati de noul sport. ”Este foarte interesant, foarte distractiv si destul de dificil. Eu credeam ca e mai usor, pentru ca ai mai multe posibilitati de a inscrie dar nu e asa. E foarte bun ca antrenament, dar trebuie sa ne mai punem la punct, la prima reprezentatie nu ne-am descurcat foarte bine”, a spus Paul Codrea.
Fostele glorii ale lui Poli s-au impus in fata jurnalistilor cu 9-3, Marcel Baban fiind cel mai bun marcator al alb-violetilor, dar principalul scop al meciului disputat la Sala Constantin Jude a fost acela de a convinge timisorenii sa incerce sa joace rembal.
”Este o premiera mondiala si ma bucur ca am participat la acest eveniment alaturi de fosti colegi de-ai mei, eu zic ca este un sport provocator, sunt rasturnari de scor mari, e un joc pe care trebuie sa-l gandesti si cred ca va prinde bine mai ales la copiii din licee pentru ca se poate perfectiona cu ajutorul lui biomecanica de lovire a mingii, trebuie sa-ti alegi un anumit reper si sa exersezi incat sa poti da de zece ori in acelasi loc. Nu e nevoie sa fii jucator de erformanta poate sa participe oricine, eu zic ca lumea va incerca rembalul. Asa cum englezi au inventat fotbalul, noi avem acum rembalul”, a spus si Iosif Rotariu, care a participat inca de la primele antrenamente de rembal.
VEZI FOTO pe www.fortaviola.ro!