Opinia Timisoarei

Premiera. Ruga Timisoarei, reprogramata de primarie. Credinciosii ortodocsi, ‘invitati’ sa sarbatoreasca hramul Catedralei peste aproape o luna

TIMISOARA. De o istorie, credinciosii ortodocsi il praznuiesc la mijlocul lunii septembrie pe Sfantul Iosif cel Nou de la Partos, ocrotitorul Banatului. Sarbatoarea are loc la data fixa, in 15 septembrie, si reprezinta hramul Catedralei Mitropolitane din Timisoara. Cu aceasta ocazie se desfasoara Ruga Timisoarei, evenimentul aflat in stransa legatura cu sarbatoarea bisericii.

CITESTE SI: Se apropie Ruga Timisoarei si Ziua Minoritatior. Carmen Popovici Dumbrava, Dumitru Stoicanescu, Zorica Savu, Adrian Stanca deschid jocul

Numai ca in acest an are loc o premiera, la Timisoara. Ruga a fost… reprogramata de Primaria Timisoara

”Avand in vedere ca prognoza meteo se anunta nefavorabila pentru weekendul viitor, reprogramăm Ziua Minoritatilor si Ruga Timisoarei pe 5-6 octombrie”, a anuntat Casa de Cultura a Municipiului Timisoara.

Ziua Minoritatilor, sarbatoare aparuta odata cu administratia Fritz in formula Banatica, a fost programata initial in 14 septembrie, iar Ruga Timisoarei in 15 septembrie, asa cum este traditia, pe care reprezentantii primariei au incercat in primii ani sa o schimbe.

 

Exit mobile version