Opinia Timisoarei

Preotii romani vor fi obligati sa taie bon fiscal pentru lumanari sau rugaciuni!

Dupa ce ani de-a randul au fost scutiti de taierea bonului fiscal pentru lumanari sau pentru acatiste, preotii din Romania vor fi nevoiti sa taie bon fiscal pentru orice banut primit de la enoriasi. Este un ordin de la Patriarhie, care vrea sa gestioneze mai atent banii primiti de la enoriasi. In special, maruntisul din cutiile milei, pe care vor sa le protejeze ca pe rachetele nucleare. Vor fi deschise cu trei chei, simultan.

Ai nevoie de doua chei pentru a activa lansatorul de rachete, intr-un submarin nuclear. Dar ai nevoie de trei chei pentru a deschide cutia milei dintr-o biserica romaneasca.Supravegherea sfintilor din icoane nu este suficienta pentru mai marii Bisericii. Deschiderea cutiei milei se face cu martori si numai in prezenta celor trei alesi, purtatori de cheie. Dupa ce invart simultan cheile in incuietoare, un alt preot numara bancnotele si le noteaza in procesul verbal.

In schimb, acatistele si lumanarile sunt mult mai profitabile. Sfantul Sinod al Bisericii vrea o evidenta exacta a lor, astfel incat preotii sunt obligati sa dea bonuri fiscale. Preotii care nu s-au conformat la noile norme fiscale ale Bisericii mai au timp pana la 1 iunie.

Exit mobile version