Concursul profesional studentesc „C. C. Teodorescu”, relansat de Catedra de Rezistenta Materialelor din cadrul Universitatii Politehnica din Timisoara in urma cu 22 de ani, a ajuns la editia XXXIII. In perioada 15-17 mai 2014, la Facultatea de Mecanica a Universitatii Politehnica Timisoara s-a desfasurat faza nationala a concursului la disciplina Rezistenta materialelor.
La cele 3 sectiuni ale concursului: profil mecanic, profil nemecanic (electric, chimic, management, colegii etc.), profil constructii, au participat aproximativ 65 studenti si 25 cadre didactice din principalele centre universitare cu invatamant tehnic: Bucuresti, Iasi, Cluj, Brasov, Ploiesti, Constanta, Galati, Pitesti, Resita si Timisoara.
„Consider ca este un concurs important la nivel national, nu exista in tara un concurs de o asemenea amplitudine. Este o dovada ca, in acest domeniu, profesorii de la toate universitatile din tara au un interes deosebite pentru pregatirea studentilor. Aceasta editie de la Timisoara a confirmat, inca o data, calitatea studentilor nostrii, speranta noastra ce ei vor fi cei care vor duce-in continuare- acel spirit de competitivitate. Ne bucuram in mod deosebit ca premiile intai au fost luate, practic, de studentii Politehnicii din Timisoara” a declarat prof.univ.dr.ing. Viorel Serban, rectorul Universitatii Politehnica din Timisoara.
Intr-adevar, studentii Universitatii Politehnica din Timisoara au cucerit multe dintre premiile puse in concurs, confirmand buna pregatire si traditia invatamantului timisorean in domeniu.
„Ne putem mandri. De-a lungul timpului am participat la acest concurs dar nu am luat multe premii. Acum insa, se dovedeste zicala ca omul sfinteste locul, pentru ca am colegi care au pus suflet in pregatirea si organizarea acestui concurs. Se lucreaza din prima zi de scoala cu foarte multi studenti, si se face o selectie, si inca o selectie, si inca una pana se ajunge la trei studenti pentru profilul mecanic si trei pentru profilul nemecanic. Colegul meu, domnul Mihai Hluscu, in perioada asta de pregatire ii duce la tenis, nu ii lasa de 1 mai acasa, nu ii lasa in vacanta acasa pe cei pe care i-a selectionat pentru pregatire si atunci toti castigatorii, si v-as da exemplu si pe cei de astazi, au o pregatire foarte serioasa” a spus prof. dr. ing. Nicolae Negut
La final, in cadrul unei festivitati de premiere gazduita de Sala Senatului, au fost acordate premii, mentiuni si premii speciale. Pe langa diplome, studentii au primit si bani, carti sau componente de calculator. Premiile au fost oferite atat de Ministerul Invatamantului cat si de sponsori sau institutii de invatamant superior.
Foto: Virgil Simonescu