TIMISOARA. In asteptarea celei de-a doua sedinte AGA de la Colterm, convocata pentru joi de consilierii locali Roxana Iliescu si Radu Toanca, Primaria Timisoara anunta printr-un comunicat ca a redus 3 din cele sapte posturi de directori ai companiei. Celor trei urmeaza insa sa le fie oferite alte pozitii similare in cadrul Colterm, iar in unele situatii chiar si un job de adjunct poate aduce un salariu mai mare decat cel de director plin abia redus pe hartie.
In plus, reprezentantii municipalitatii anunta ca la nivelul Consiliului de Administratie al companiei de termoficare se pregateste un plan de restructurare.
„Prea multi ani Colterm a fost un refugiu si o recompensa pentru diverse servicii politice, iar acest lucru trebuie sa inceteze imediat. Nu voi permite ca aceasta companie sa fie capusata de diverse interese personale sau de partid”, a transmis in acelasi comunicat primarul Timisoarei, Dominic Fritz.
Din noua organigrama, aprobata de Consiliul de Administratie al Colterm, au disparut posturile de director marketing, director comercial si director de productie.
In etapa a doua a reorganizarii anuntata cu surle si trambite, Colterm va reduce numarul de posturi cu 20%, ceea ce ar inseamna aproximativ 160 din numarul total de posturi, in marea majoritate personal neimplicat in procesul de productie, mai transmite comunicatul Primariei Timisoara.
Ce nu spun nici primarul Dominic Fritz si nici seful CA de la Colterm este cand anume se va aplica cea de-a doua etapa in care se sustine ca ar urma sa fie redus numarul de posturi. Reprezentantii Primariei Timisoara declara doar ca ‘undeva in aceasta vara’.
Cei de la Colterm sunt optimisti si spun ca in momentul in care vor reusi sa reduca 160 de posturi, compania va face o economie de 800.000 de lei pe luna, bani pe care ii vor folosi pentru investitii si acoperirea de datorii, datorii despre care insa comunicatul primariei nu mentioneaza nici macar un cuvant. Aceasta desi sunt doua scadente in urmatoarele zile: 25 de milioane de lei catre ANAF (datorii acumulate intre ianuarie si iunie 2021, scadente la 30 iunie) si 107 milioane lei amenda pentru neplata la timp a certificatelor de poluare (scadenta la 20 iunie).
Cel mai probabil toate acestea vor fi facute cunoscute in sedinta AGA de joi, 17 iunie, cand ar trebui prezentat un plan de redresare a companiei.
320 de milioane lei vechile datorii + 107 milioane lei amenda pentru certificatele de poluare (scadenta in 20 iunie) + 25 de milioane lei datorii catre ANAF adunate intre ianuarie si iunie 2021 ce trebuie platite la 30 iunie. Cu alte cuvinte 452 de milioane de lei si, inca, niciun plan oficial de redresare.