Opinia Timisoarei

Prima reactie a lui Dominic Fritz dupa ancheta de coruptie de la Spitalul Municipal Timisoara din subordinea primariei: Sunt siderat si infuriat

TIMISOARA. Primarul Dominic Fritz, s-a declarat ”siderat si infuriat”, dupa scandalul de luare de mita de la Spitalul Municipal Timisoara. El a afirmat ca, desi medicii au prezumtia de nevinovatie, dovezile procurorilor sunt coplesitoare. Fritz a mai anuntat ca, la internare, pacientii vor semna o declaratie in care se obliga sa sesizeze orice incercare de a cere mita in spital.

CITESTE SI: Medic prins cu spaga la Timisoara si alti 4 colegi doctori si o asistenta, dusi la audieri. Perchezitii DGA la Spitalul Municipal, la aceeasi sectie de unde a fost ridicat acum doi ani, tot pentru mita, chiar seful. Video 

CITESTE SI: 5 medici si o asistenta de la Spitalul Municipal Timisoara, audiati pentru spaga. Ar fi primit nu doar bani, ci si borcane cu miere sau bulion. Video

CITESTE SI: Cativa au recunoscut ca au luat spaga. Decizia procurorilor dupa audierile maraton in cazul medicilor de la Spitalul Municipal Timisoara care ar fi primit bani, borcane cu miere si bulion de la pacienti

”Sunt siderat si infuriat. Aproape toti medicii din sectia de chirurgie oncologica de la Spitalul Municipal sunt acuzati de procurori ca au luat spaga, in mod repetat, de la pacienti si familiile lor. Asta doar doua luni dupa ce fostul sef al aceleiasi sectii a fost condamnat la 3 ani de inchisoare (cu suspendare) tot pentru luare de mita”, a afirmat Dominic Ftitz, intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Fritz mai spune ca dovezile procurorilor sunt coplesitoare, in cazul de luare de mita de la Spitalul Municipal.

”Desi au dreptul la prezumtia de nevinovatie, dovezile prezentate de procurori in comunicat sunt coplesitoare.
Este incalificabil sa te folosesti de suferinta si disperarea oamenilor pentru a face un ban in plus. Orice caz de coruptie in spitale este si o palma data tuturor medicilor si asistentelor care cu pasiune si daruire fac bine oamenilor si salveaza vieti”, a precizat Fritz.

Edilul Timisoarei si-a exprimat speranta ca aceste practici vor inceta in spital.

”Ce imi da speranta este ca aceste practici nu mai raman nedescoperite si nici nepedepsite. Fiecare pacient al Spitalului Municipal semneaza la internare o declaratie in care se obliga sa sesizeze orice incercare de a cere mita.
Putem curata coruptia medicala, cu ajutorul procurorilor si medicilor de buna credinta, dar mai ales al pacientilor. Demnitatea si curajul lor de a nu mai accepta sistemul de mici atentii sunt arma noastra cea mai buna impotriva acestui cancer”, a scris Dominic Fritz.

Spitalul Municipal Timisoara se afla in subordinea si administrarea Primariei Timisoara.

Sase medici chirurgi si o asistenta au fost plasaţi sub control judiciar in dosarul in care procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis fac cercetari pentru mai mule infracţiuni de luare de mita in forma continuata. Conform anchetatorilor, sunt anchetate 40 de cazuri de luare de mita la Spitalul Municipal Timisoara.

Exit mobile version