Primaria mai face o-ncercare, de peste 2,5 milioane euro. Prima pasarela din Timisoara care ar putea intra in reabilitare, la mai bine de 70 de ani de la construirea ei peste Bega

TIMISOARA. Cu proiect facut inca din 2019, podul pietonal de la capatul strazii Crizantemelor, care face legatura cu strada Gelu, in zona cartierelor Dambovita-Iosefin, ar putea intra in sfarsit in santier pentru modernizare. Aceasta dupa mai multe licitatii ratate pentru gasirea unui constructor, intr-una dintre proceduri fiind descoperite probleme mari si greseli in documentatia tehnica intocmita de municipalitate.

CITESTE SI: Aproape 75% dintre timisoreni cred ca Primaria nu cunoaste defel sau aproape deloc problemele reale ale locuitorilor si este ineficienta in rezolvarea lor. Rezultatele Barometrului pivind Calitatea Vietii, intocmit de Universitatea de Vest la comanda Primariei Timisoara 

Primaria Timisoara mai face o incercare si a lansat o noua licitatie, aceasta dupa ce devizul a fost actualizat la noile preturi.

Valoarea estimata a contractului este acum 10.766.099 lei fara TVA, adica aproape 2.600.000 de euro cu TVA.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 14 septembrie.

La finalizarea lucrarilor de consolidare si modernizare, pasarela va fi prevazuta cu culoare pietonale si pentru biciclisti, precum si cu zone de spatiu verde. Va fi iluminata arhitectural si va avea parapete de protectie.

Vor fi executate lucrari atat la supra-structura, cat si la deschideri, la bretelele de acces, la trepte si trotuare.
Avand in vedere ca e deosebit de utila celor care locuiesc in zona pentru a nu mai fi nevoiti sa ocoleasca aproximativ un kilometru pana la cel mai apropiat pod, este necesara reabilitarea, ceruta insistent si de riverani.

Lucrarile ar trebui sa fie gata in 6 luni.

Primaria Municipiului Timisoara a depus o cerere de finantare pentru acest proiect prin programul „Anghel Saligny”.

Pasarela care face legatura intre strazile Crizantemelor si Gelu a fost construita in 1949, iar de atunci nu a mai fost reabilitata complet niciodata. In prezent, este folosita de oamenii care isi scurteaza, in acest fel, drumul de pe o parte pe cealalta a raului Bega, fara sa fie nevoiti sa ocoleasca mai bine de un kilometru, pana la cel mai apropiat pod.

Sursa foto: mapio.net.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Merita această investiție?Valoarea data pe reabilitare este 2 600 000 euro. Pe niste carpeli făcute pe o pasarelă care in 1949, probabil, nu a costat nici un sfert din cat se va da pe reabilitare. S- a facut o estimare cam cati pietoni o trec zilnic? Probabil s- ar ajunge la concluzia ca ar fi mai ieftin sa-i treci Bega cu elicopterul . Nu vorbesc de drone caci nu avem. Sigur un transport cu o barca ar fi nemaipomenit de ieftin.

  2. Cum naiba sa reabilitezi o pasarela de 100m cu pretul a 10 case in dumbravita?
    Cred ca Oradea a facut pod auto peste cris cu banii astia. Noi reabilitam o pietonala.

    • E scump maica, dar macar o sa o facă o firma de-lor…userista, doar e cu dedicație, știe latrau și grefutzu, la fel cum știm și noi…Nu-i mar bai, peste 2 ani și umpic îi caută Dna-u…Doamne Ajuta!

      • In decembrie 2015 s-a inaugurat si nu in 2016.

    • Nu stiu daca la Oradea dar sigur s-a facut un pod la Sibiu peste Cibin cu 4 benzi pe el, trotuare pe ambele parti si treceri pe sub el de-a lungul malurilor pentru pietoni si biciclisti.
      S-a inaugurat in decembrie 2016 si a costat 10, 5 milioane lei, adica doua milioane euro la cursul de azi. Atunci costa vreo 2,5 milioane de euro la acel curs.

  3. Socotind si rampele de la capete, vine peste 35.000€ pe metrul liniar. Cu 2,6 milioane € puteti pune un tramvai Bozankaya de-a curmezisul. Are si baterii pentru 60km, daca se taie curentul puteti ajunge pana aproape de Zrenjanin cu el.

  4. Dar la poduri plutitoare ( bacuri) nu v-ati gandit? Niste scanduri prinse de niste grinzi, un scripete cu actionare manuala si s-a rezolvat treaba. Romanii de pe malulrile Muresului, cum credeti ca fac si acum dupa sute de ani?

    • Nu e posibil. Ar fi incurcat traficul de canal , care si asa este sufocant. In fiecare zi stau barcile cu sutele sa intre in portul Timisoara. Nu vrei sa stii ce inseamna sa parchezi o barca. Nu gasesti loc nicaieri. Unii le parcheaza pe balariile verzi ( spatiul verde ) din canal, riscand amenzi usturatoare. La orele de varf nu s emai vede nici luciul apei.