Opinia Timisoarei

Primaria numara cainii cu stapan din 8 cartiere din Timisoara. Proprietarii se vor trezi cu recenzorii la poarta

TIMISOARA. Cu sprijinul a doua asociatii, Micaela si Banat IT, Primaria Timisoara organizeaza un recensamant al cainilor din gospodariile locuitorilor.

CITESTE SI: E mare nevoie de sange, la Timisoara. Apelul Centrului de Transfuzii

Incepand din octombrie si pana in iulie anul viitor, mai multi recenzori vor bate din poarta in poarta in cartierele Blascovici, Ronat, Lipovei, Ghiroda Noua, Kuncz, Girocului, Soarelui si Ciarda Rosie.

Recensamantul se va desfasura pe o perioada de 10 luni. Din luna octombrie a acestui an si pana in luna iulie 2025 va include zonele: Blascovici, Ronat, Lipovei, Ghiroda Noua, Kuncz, Girocului, Soarelui si Ciarda Rosie. Echipele de recenzori voluntari vor colecta informatii referitoare la numarul de caini din gospodarii, rasa acestora si starea lor de fertilitate. Scopul este identificarea cainilor care, neavand un certificat pedigree, nu sunt sterilizati, microcipati si inscrisi in Registrul de Evidenta a Cainilor cu Stapan (RECS)”, explica reprezentantii administratiei Fritz.

Recenzorii vor fi prezenti in teren de luni pana vineri, intre orele 17:00 si 20:00, iar sambata in intervalele 10:00 – 13:00 si 17:00 – 20:00. Facem apel catre toti cetatenii din zonele mentionate sa colaboreze cu echipele de recenzori si sa ofere date corecte si complete, pentru obtinerea unor rezultate valide.

Vezi AICI strazile pe care vor veni recenzorii!

Obiectivul proiectului este prevenirea inmultirii necontrolate a animalelor fara certificat de origine (pedigree), combaterea abandonului cainilor si gestionarea eficienta a cheltuielilor privind serviciul de gestionare a cainilor fara stapan„, transmit reprezentantii primariei.

Organizarea recensamantului a fost aprobata in ultima sedinta a Consiliului Local Timisoara.

Exit mobile version