Opinia Timisoarei

Primaria Timisoara anunta ca a castigat procesul cu firma care nu a terminat la timp lucrarile de la Scoala 30. Nu va mai putea participa la licitatii timp de 3 ani

TIMISOARA. Municipalitatea anunta ca a castigat in instanta procesul impotriva TT&CO Solaria Grup, care nu a finalizat lucrarile de extindere de la Scoala Gimnaziala 30 din Timisoara, si careia primaria i-a dat certificat negativ, iar aceasta l-a contestat.

CITESTE SI: Inverzirea strazilor pietonale din centrul Timisoarei, cel mai votat proiect prin bugetul participativ in acest an. Timisorenii vor si statuia ecvestra a lui Pavel Chinezu si parc de antrenamente

Reprezentantii primariei, care au reziliat tarziu contractul cu firma de constructii, si drept urmare au pierdut si o buna parte din banii europeni pentru scoala, spun ca, potrivit sentintei, compania ramane cu certificat negativ si nu va mai putea participa la licitatiile publice vreme de 3 ani.

Dupa ce am reziliat contractul si am aplicat penalitati de aproape 2,7 milioane de lei pentru intarzierile nejustificate, am dat companiei TT& CO Solaria Grup SRL certificat negativ. A contestat decizia noastra in instanta. Am castigat definitiv si nu va mai putea participa la nicio licitatie publica vreme de 3 ani.
(…) Aceasta firma a venit la lucrari publice cu asigurari false, un fapt confirmat oficial de catre ASF. Iar plangere penala pe speta sta intr-un sertar de 2 ani si asteapta, se pare, prescriptia. Intre timp, pana la victoria noastra in instanta, aceasta firma mai mutileaza obiective de patrimoniu ale judetului Timis, cum ar fi Sala 2 a Teatrului National, cladire de patrimoniu ce ar trebui finalizata pana in decembrie. Conacul de la Mocioni sau viitoarea inchisoare de la Buzias sunt alte lucrari esuate sau pe cale sa esueze din cauza Solaria.
Santierul de la scoala 30, blocat de Solaria, va fi reluat. Dupa finalizarea expertizei pentru restul de executie, urmeaza licitatia pentru lucrarile ramase – aproximativ 30% din total„, transmite viceprimarul Ruben Latcau.

Va reamintim, pornite in 2022, cu fonduri europene, lucrarile la cele doua corpuri de cladire ale Scolii Gimnaziale 30 au intarziat, iar Primaria Timisoara a decis sa rezilieze contractul abia in aprilie anul acesta, cand au ajuns la 70% realizare. In luna mai a cumparat o expertiza pentru a vedea ce a mai ramas de facut, insa, potrivit viceprimarului, inca nu este gata. Dupa ce specialistii vor incheia documentatia, se va lansa o noua licitatie pentru gasirea unei firme care sa finalizeze lucrarile la scoala din cartierul Soarelui.

Primaria Timisoara mai are pe rol un proces cu Solaria. Municipalitatea a cerut in instanta plata penalitatilor de intarziere pentru lucrarile de la Scoala 30. Urmatorul termen este fixat in octombrie.

Exit mobile version