TIMISOARA. Au aplicat si au fost selectati in cadrul apelului lansat de Centrul de Proiecte Timisoara.
Vorbim de 7 curatori si experti care vor fi responsabili, din partea Primariei Timisoara, „de coerenta artistica si coordonarea strategica a programului cultural Timisoara 2023 – Capitala Europeana a Culturii”.
Finalistii sunt: Cosmina Goagea (Spania/Romania) – curatoarea Teritoriului „Locuri”, Corina Oprea (Suedia/România) – curatoarea Teritoriului „Oameni”, Matevž Čelik (Slovenia) – curatorul Teritoriului „Conexiuni”, Teodora Borgoff (România) – experta educatie si mediere culturala, Corina Bucea (România) – experta educatie si mediere culturala, Silviu Scrob (România) – expert in managementul productiei culturale si Oana Boca-Stanescu (România) – experta strategii de comunicare si marketing.
Prezentarile celor sapte curatori pot fi studiate AICI.
Reprezentantii Centrului de Proiecte precizeaza ca selectia membrilor Echipei Curatoriale Timisoara 2023 a fost facuta de o comisie formata din experti independenti: Adriana Babeti, Stefan Ghenciulescu, Ovidiu Hrin, Constantin Petcou si Raluca Voinea.
„Ne exprimam increderea ca aceasta echipa va reusi nu doar sa readuca Timisoara 2023 – Capitala Europeana a Culturii in prim-plan ca unul dintre evenimentele culturale majore din România in urmatorii doi ani, dar si sa construiasca un proiect cu impact pe termen lung, un proiect care sa repuna in miscare energia civica si creativa a tuturor cetatenilor si a locurilor in care acestia traiesc”, transmit membrii comisiei de selectie.
„Suntem extrem de onorati de cele 70 de aplicatii primite la apelul de candidaturi lansat de Centrul de Proiecte, toate impresionante prin dedicarea si anvergura experientei candidatilor si suntem cu atat mai incantati de cei 7 finalisti selectati de comisie. Le dorim mult succes celor 7 curatori si experti, in care avem mare incredere”, transmite Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte Timisoara.
Potrivit regulamentului apelului Centrului de Proiecte, membrii echipei curatoriale vor fi platiti pe perioada de determinata, pana in martie 2024, iar asta nu inseamna ca acestia vor lucra exclusiv pentru TM2023. Fiecare dintre ei va primi un salariu de 10.000 de lei pe luna, pe baza de ‘mandat si rezultate‘. In aceasta suma nu sunt prevazute sporuri, bonusuri ori prime.
Pe langa cei 7 curatori care se alatura Centrului de Proiecte al Primariei Timisoara, echipa numara alti 12 angajati.
Va reamintim, in iunie Dominic Fritz a anuntat ca nu mai finanteaza asociatia TM2023 si ca va derula proiecte prin propriul Centru de Proiecte infiintat in primarie in primavara acestui an, lucru care nu a incantat defel Bruxelles-ul. A platit un studiu pe 3 luni de cateva zeci de mii de euro controversatului fost ministru al Culturii Corina Suteu ca sa faca ‘o documentatie si un plan de actiune’. Proiectul n-a fost prezentat in integralitatea lui pana acum si nici nu s-a anuntat punerea in practica a vreunei propuneri concrete. Surse sustin pentru opiniatimisoarei.ro ca nici Dominic Fritz n-ar fi fost multumit, de altfel, de prestatia fostului ministru.