Opinia Timisoarei

Primaria Timisoara i-ar putea amenda mai drastic pe DJ si pe administratorii de cluburi ca dau muzica prea tare. Viceprimarul Stoia vrea o lege clara

TIMISOARA. Le-a pus gand rau! Satui sa dea amenzi pentru tulburarea linistii publice, reprezentantii Primariei Timisoara au decis sa intocmeasca o hotarare de consiliu local prin care sa-i amendeze strict pe DJ-ii care dau muzica prea tare, dar si pe administratorii de cluburi si, nu in ultimul rand, firma care detine localul.

Propunerea vine de la viceprimarul Traian Stoia, care a semnat zilele trecute o dispozitie de intrerupere a activitatii la 4 cluburi din Timisoara care „provocau disconfort” timisorenilor, fiind prea zgomotoase.

In urma semnaturii lui Stoia, 4 localuri isi inchid portile vreme de 30 de zile.

Pentru ca nu rezolva nimic prin simpla amendare si, dupa ce isi platesc amenzile, patronii continua distractia, Stoia vrea sa-i sanctioneze acum si pe DJ, dar si pe administratori, nu numai pe patroni.

„O sa propunem un proiect de hotarare care sa culpabilizeze atat pe DJ-ii care au obiceiuri bahice. Trebuie stabilite amenzi si pentru persoana juridica ce deranjeaza, pentru DJ, administrator si persoana juridica, ce poate fi amendata cu o suma mult mai mare decat primesc DJ-ii sau administratorii respectivi”, a anuntat Stoia.

Cat despre cele 4 cluburi de pe malurile Begai carora Stoia le-a pus lacatul, acesta spune ca a organizat o intalnire cu toti patronii si ca oamenii au amenintat ca vor contesta amenzile si decizia.

„Solutia este sa ne sanctioneze in instanta. Oamenii si-au facut treaba civilizat, ei sunt platiti sa asigure linistea si ordinea publica. Politistii locali vor ajunge peste tot. O sa punem amenzi maxime si multiple, legea permite asta, este o masura pe plan local. Noi avem competente pana la 2.500 de lei, din cate stiu eu”, a conchis Traian Stoia.

Potrivit Politiei Locale, Legea 61/1991 republicata, la punctul 25, prevede sanctiuni pentru tulburarea linistii publice atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice. Amenzile sunt intre 500 si 1.500 de lei.

CITESTE SI: Mai multe cluburi din Timisoara, inchise 30 de zile de Primarie. Stoia: Daca nu sunt in regula, intrerupem activitatea de tot!

Exit mobile version