Ar fi nevoie de milioane de euro pentru ca lucrarile sa inceapa la timp, pana cand UE ramburseaza prima transa din banii investiti in lucrari.
„Avem in nevoie contractarea de credite bancare astfel incat Timisoara sa se poata dezvolta considerand ca aceasta dezvoltare este o necesitate stringenta dupa prea multi ani de stagnare a orasului. Mai avem inca o marja in care ne putem indatora pana la atingerea plafonului permis de lege. E vorba de tot ansamblul de proiecte europene care toate trebuie sa se desfasoare in acelasi interval de timp si care necesita sustinerea financiara. Se depune cererea de finantare si o parte din banii pe care Primaria ii avanseaza pentru prima faza la toate aceste proiecte va fi rambursata. In momentul acela se va constitui un fond pe care il vom folosi ca fond de rulment. Pentru inceput, este nevoie, pe o perioada, de bani de ordinul milioanelor de euro”, a explicat Nicolae Robu, primarul Timisoarei.
Potrivit edilului sef al orasului, sunt 10 proiecte europene care au fost deja semnate si trebuie sa inceapa in acest an. Va reamintim ca in luna februarie a acestui an, gradul de indatorare al Primariei Timisoara era de 24,75%, maximul admis fiind de 30%.
Zilele trecute, consilierii locali au mai aprobat un proiect care permite Primariei Timisoara sa imprumute 16 milioane de lei de la Trezorerie, pentru plata arieratelor.