Opinia Timisoarei

Primark a deschis primul sau magazin in Timisoara, in Iulius Town

 Primark, retailerul internațional de modă, a deschis astăzi cel de-al treilea magazin din România și prima locație din partea de vest a țării în Iulius Mall, parte a ansamblului mixed-use Iulius Town Timișoara.

Noul magazin, situat la primul etaj al Iulius Mall, și-a întâmpinat primii clienți la ora 10.00 în această dimineață. Cu o investiție de 10 milioane de euro și 150 de noi locuri de muncă create la nivel local, deschiderea marchează încă o etapă importantă pentru extinderea Primark în România.

Primark Iulius Town se întinde pe o suprafață de 3.200 de metri pătrați pe un singur etaj și oferă formula unică a retailerului de modă în tendințe și produse esențiale de zi cu zi, completate de articole de frumusețe, lifestyle și articole pentru casă, toate la prețuri accesibile.

Săptămâna aceasta, Primark a anunțat angajamentul de a îngheța prețurile la sute de articole de îmbrăcăminte pentru copii foarte îndrăgite pentru a veni în sprijinul familiilor care își fac cumpărăturile pentru începerea școlii, în toate magazinele sale. Acestea includ blugi, hanorace și jachete căptușite, ceea ce înseamnă că familiile pot continua să le cumpere din magazin la aceleași prețuri mici ca anul trecut.

 Ca parte a strategiei de sustenabilitate, Primark continuă să oferă produse din surse mai durabile pe care oricine și le poate permite. În prezent, 55% din hainele comercializate sunt fabricate folosind materiale reciclate sau din surse mai durabile, iar compania s-a angajat să ajungă la 100% până în 2030. 

 Inaugurarea Primark Iulius Town face parte din planurile ambițioase de creștere ale Primark în Europa Centrală și de Est, unde brandul are deja magazine în Polonia, Republica Cehă, Ungaria, Slovenia și Slovacia. Această deschidere vine la un an și jumătate după ce retailerul a intrat în România cu primele sale două magazine în ParkLake Shopping Centre și, respectiv, AFI Cotroceni, București. Retailerul a anunțat, de asemenea, planurile de a adăuga alte două magazine în România în VIVO! Shopping Centre, Cluj-Napoca și Electroputere Mall, Craiova în următorii ani.

Ruben Lațcău, viceprimar Timișoara, a declarat: „Ne bucură faptul că sunt create 150 de noi locuri de muncă în Timișoara, inclusiv posibilitatea de a lucra part-time pentru tineri și cei care au nevoie de un program de lucru flexibil. În plus, Primark este un brand internațional cunoscut și ne bucurăm că Timișoara dovedește din nou că este un pol pentru investiții

Maciej Podwojski, Director ECE în cadrul Primark, a declarat: „Suntem încântați să deschidem noul nostru magazin și să le urăm bun venit clienților din Timișoara în noul nostru magazin Primark Iulius Mall. Am fost foarte bine primiți în România de la sosirea noastră la sfârșitul anului 2022 și constatăm cu bucurie că oferta noastră de modă accesibilă rezonează la nivel local. Aș dori să le mulțumesc colegilor mei care au lucrat din greu la această inaugurare, asigurându-se că oferim cea mai bună experiență în magazin clienților noștri.”

Primark Iulius Mall devine cel de-al 448-lea magazin al retailerului la nivel global. Primark este prezent pe 17 piețe internaționale, având peste 80.000 de angajați. În 2024, retailerul sărbătorește 55 de ani de activitate, de când și-a deschis porțile în Dublin, Irlanda, în 1969. 

***

 Despre Primark   

Primark este un retailer de modă internațional cu peste 80.000 de colegi în 17 țări din Europa și SUA. Înființat în Irlanda în 1969 sub marca Penneys, Primark își propune să ofere opțiuni accesibile pentru fiecare, de la articole de bază de calitate superioară la stiluri unicat pentru femei, bărbați și copii, precum și produse de frumusețe, articole pentru casă și accesorii. Din dorința de a crea experiențe retail extraordinare, Primark deține peste 440 de magazine la nivel global și continuă să se extindă cu obiectivul de a ajunge la un număr de 530 de magazine până la sfârșitul anului 2026.

Primark face eforturi pentru a oferi modă mai durabilă tuturor prin strategia Primark Cares, un program multianual care se concentrează pe prelungirea ciclului de viață al hainelor, pe protejarea vieții pe planetă și pe susținerea mijloacelor de trai ale oamenilor care confecționează hainele Primark. În cadrul acestei strategii, Primark a dezvăluit nouă angajamente pe care își propune să le îndeplinească până în 2030. Aceste angajamente includ fabricarea tuturor articolelor de îmbrăcăminte din materiale reciclate sau din materiale provenite din surse mai durabile până în 2030, reducerea la jumătate a emisiilor de dioxid de carbon în întregul său lanț valoric și asigurarea unui salariu decent lucrătorilor din lanțul de aprovizionare. Mai multe informații pot fi găsite aici: www.primark.com/en-gb/primark-cares. 

Despre Iulius Town

Iulius Town Timișoara este cel de-al doilea proiect de regenerare urbană dezvoltat de compania IULIUS după Palas Iași. Inaugurat în 2019, în urma unei investiții de 442 de milioane de euro realizate de IULIUS și Atterbury Europe, proiectul a dat un suflu nou Timișoarei, atrăgând unele dintre cele mai mari companii internaționale din hub-ul de afaceri. Iulius Town este un proiect de tip mixed-use care, pe lângă componenta de shopping, reprezentată de Iulius Mall, include 4 clădiri de birouri, parc şi 3 săli de evenimente.

 

Exit mobile version