Opinia Timisoarei

Primele 50 de containere inteligente ajung la Timisoara. ‘Insulele ecologice’ vor fi operationalizate de RETIM. Unde vor fi amplasate

TIMISOARA. Primaria Timisoara, in parteneriat cu RETIM, a achizitionat 100 de containere inteligente pentru colectarea deseurilor, iar jumatate dintre ele vor ajunge in oras pana la finalul lui octombrie.

CITESTE SI: Ultima lista de medicamente care va pot lasa fara permisul de conducere, in caz de drugtest. A fost actualizata de Ministerul Sanatatii 

Fiecare dintre insule va fi formata din 5 containere de 1,1 metri cubi, iar nivelul de umplere va putea fi monitorizat de la distanta, pentru a eficientiza colectarea de catre RETIM.

Prin intermediul acestor insule vor fi colectate cinci fractii de deseuriL biodegradabil, rezidual, sticla, plastic/metal si hartie/carton. Accesul la insule va putea fi realizat pe baza de cartela sau printr-o aplicatie mobila. Primaria Timisoara si RETIM au inceput sa imparta catre utilizatori cartelele de acces, iar aplicatia este disponibila la adresa myara.ro.

Locatiile in care urmeaza sa fie puse insulele ecologice se gasesc AICI.

In total, proiectul prevede aducerea la Timisoara a 100 de insule ecologice, iar valoarea acestora se ridica la 4.919.500 lei (fara TVA), adica aproape 1 milion de euro, iar fondurile au fost atrase prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) 2020-2026, Componenta C3 – Managementul Deseurilor.

Exit mobile version