Potrivit conducerii aeroportului, in ceea ce priveşte numarul de pasageri, pe primul loc se situeaza Compania Naţionala Aeroporturi Bucureşti, cu cele doua aeroporturi din Capitala, care au inregistrat in 2011 , aproape 7,5 milioane de pasageri. Pe locul al doilea se afla Societatea Naţionala Aeroportul Internaţional Timişoara care a inregistrat 1,2 milioane de pasageri in cursul anului 2011, cu 5,6% mai mult decat in anul precedent.
„Noi ne-am confirmat inca o data statutul de a doua companie aeroportuara din Romania, inregistrand un numar mare de pasageri, mişcari de aeronave şi trafic cargo. Suntem convinşi ca prin politicile noastre comerciale din acest an vom reuşi sa creştem in continuare atat numarul de pasageri, cat şi traficul de marfa”, a declarat Cornel Samartinean, directorul Aeroportului din Timisoara.
Statisticile privind numarul de mişcari (decolari şi aterizari- n.r.) pe Aeroportul Timişoara se situeaza tot pe locul al doilea, cu 23.151 de mişcari, faţa de 100.529 cat a inregistrat Societatea Naţionala Aeroporturi Bucureşti.
Potrivit datelor bilantului, din cele 16 aeroporturi aflate in Romania, doar zece au avut anul trecut şi transport cargo. Timişoara se afla pe locul al doilea cu 1.300 de tone, dupa Aeroportul Bucureşti Otopeni – cu 21.800 tone. Pe locul al treilea se afla Aeroportul din Arad unde au fost debarcate sau imbarcate 872 de tone de marfa.