TIMISOARA. Au trecut mai bine de 8 luni de cand se lucreaza efectiv la construirea primei scoli de stat din Timisoara, ridicata dupa Revolutie.
Au intarziat insemnat lucrarile din cauza cercetarilor arheologice care s-au facut in zona dintre strazile Popa Sapca si Oituz, insa firma care se ocupa de construirea Campusului Scolar Lenau a recuperat mult din timpul pierdut, astfel ca santierul creste de la o saptamana la alta.
La noua scoala s-au construit doua nivele si continua sa se munceasca in ritm alert. Astfel, chiar daca termenul de finalizare este de doi ani, conform reprezentantilor Constructim, care se ocupa de lucrari in asociere cu alte trei firme, lucrarile ar putea sa se incheie mai repede.
De altfel, muncitorii sunt liberi doar de sarbatori, in 5 ianuarie acestia urmand sa se intoarca pe santier.
Campusul scolar de pe strada Oituz 4C ar acoperi cea mai mare parte din nevoile scolii cu predare in limba germana de la Timisoara, ai carei elevi invata acum in mai multe sedii din Timisoara, pe Gheorghe Lazar, pe Namoianu, in Piata Unirii si la fostul liceu Mincu. Valoarea contractului este de 49.994.636,94 lei fara TVA, adica peste 12 milioane si jumatate de euro, cu tot cu TVA.
Cele patru firme asociate sub coordonarea celor de la Constructim vor trebui sa realizeze 4 corpuri de constructie in conformitate cu cerintele din documentatia de atribuire, dar si lucrari de structura de rezistenta, alimentare cu energie electrica, alimentare cu fibra optica, alimentare cu apa potabila, racordare la reteaua de canalizare urbana, alimentare cu gaze naturale, racorduri rutiere, instalatii electrice, instalatii sanitare si PSI, instalatii HVAC.
Vor fi amenajate 48 de sali de clasa in care vor putea invata simultan 1152 de elevi, spatii pentru cadre didactice si personal administrativ, un cabinet medical, o biblioteca, o sala de gimnastica, vestiare si spatii tehnice.
Banii pentru realizarea campusului Lenau vin de la bugetul local, insa exista posibilitatea ca acestia sa fie ‘recuperati’ din fonduri europene.