TIMISOARA. Deja traseul Centurii de Sud a Timisoarei se poate vedea cu ochiul liber, iar in mai multe zone utilajele excaveaza si curata terenul, pregatesc viitoarele poduri si traversari.
Toate acestea se pot observa in imaginile filmate cu drona de catre membrii Asociatiei Pro Infrastructura si postate pe internet.
Astfel, se poate observa stadiul lucrarilor pe intreg tronsonul Centurii de Sud, de la intersectia cu Calea Lugojului si pana in cartierul Freidorf.
In ultimele zile au fost executate devieri la canale ale ANIF, cofrare si betonare la un podet, demolarea constructiilor de pe culoarul centurii, sapaturi si consolidari ale fundatiilor pentru doua canale de irigatii si pe situl arheologic 7 – in zona Utvin. Totodata, s-au facut decopertari ale stratului vegetal intre Chisoda si Giroc, relocari ale conductelor de irigatii, a continuat forarea pilotilor culeelor pentru pasajul peste drumul existent spre Manastirea Sag si Poligonul din Chisoda. De asemenea, s-au facut lucrari la armarea culeei unui podet, relocare retea de telecomunicatii, scarificări ale solului, umpluturi cu pamant, diverse lucrari pentru pilele viitorului pasaj peste DJ 592 – zona Mosnita Noua. La Ghiroda au continuat decopertari si defrisari de vegetatie.
Realizarea Centurii de Sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, a fost atribuita catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.
La finalul lunii martie 2020 a fost emis ordinul de incepere al lucrarilor si de predare a amplasamentului, termenul de finalizare a obiectivului fiind stabilit pentru luna martie 2022.