Opinia Timisoarei

PROBLEMELE de la PRIMĂRIE au SOLUȚIA la ILIE (P)

Primăria Municipiului Timișoara în guvernarea AUR va restabili conexiunea la componenta academică a orașului, prin implicarea universităților în elaborarea planurilor de dezvoltare pe termen scurt, mediu și lung, fapt ce nu s-a realizat până acum. Consider că este inadmisibil să ai patru universități de prestigiu și să nu folosești potențialul acestora în favoarea orașului, prin parteneriate strategice pe domeniul de activitate al fiecăreia în parte.

Numai în condițiile de mai sus, prin studii și sondaje sociale periodice, se poate dezvolta o infrastructură bine ancorată în realitate din domeniul serviciilor comunitare de salubritate, apă-canal, energie termică, de transport public, ecologizare, modernizarea şi reconversia unor zone industriale dezafectate, chiar și cele aflate sub protecția Legii 422 a protejării patrimoniului cultural construit.

Prin implicarea mediului universitar putem avea acces la utilizarea tehnologiilor create special pentru administrația locală în:

– reglarea transportului în comun;

– în găsirea unor soluții alternative la producerea și distribuția energiei termice, atât pentru necesarul cetățenilor, cât și pentru instituțiile aflate în subordine, prin realizarea unor centrale de cogenerare, care să folosească ca principală materie primă gunoiul rezidual;

– găsirea unor soluții pentru dezvoltarea unui sistem de parcări publice în subteran și suprateran prin exploatarea la maximum al spațiilor dintre blocuri în acest sens.

– găsirea unor soluții pentru a dezvolta rute auto de acces suplimentare către și dinspre Timișoara, pentru a preîntâmpina congestionarea traficului ce generează poluare excesivă;

– găsirea unor soluții pentru a folosi și a dezvolta infrastructura feroviară existentă, pentru a o conecta la transportul urban metropolitan;

– reluarea unei idei din PUG-ul Timișoarei din anul 1991 (autor IPROTIM, șef colectiv arh. Șerban Sturza) care prevedea ridicarea unui ”DEAL ARTIFICIAL” în nordul orașului din molozul rezultat și pământul excavat. Astfel, se poate obține un deal plantat cu arbori specifici zonei noastre, ce poate fi utilizat ca protecție împotriva vânturilor, pentru sporturile de iarnă, plimbări, relaxare cu vizibilitate excelentă asupra orașului.

Programul de Guvernare Locală pornește de la premisa continuării proiectelor aflate în diferite stadii de implementare, după o analiză temeinică, pentru a le include apoi în noile direcții de dezvoltare pe care Programul de Guvernare Locală AUR le deschide, alcătuind o strategie coerentă, modelată pe termen lung și cu viziunea unor profesioniști care cunosc provocările administrației unui oraș de talia Timișoarei.

Exit mobile version