Opinia Timisoarei

Profesor de la Universitatea de Vest din Timisoara, arestat pentru coruperea sexuala a unei fete de 13 ani in timpul meditatiilor. Video

TIMISOARA. Intamplare socanta la Timisoara, unde un profesor de matematica de la Universitatea de Vest a fost retinut de politisti, fiind acuzat de corupere sexuala de minori.

CITESTE SI: Afli primul tot ceea ce se intampla cu adevarat important in Timisoara si in regiune cu Aplicatia de stiri Opinia Timisoarei. 3 tipuri de alerte te tin mereu conectat la evenimente. Descarca gratuit Aplicatia OT aici!

Conform anchetatorilor, in timp ce ii dadea meditatii unei fete de 13 ani, la el acasa, acesta ar fi incercat sa o sarute si a atins-o in zonele intime.

Parintii au fost cei care au depus plangere dupa ce au aflat de la fiica lor despre comportamentul dascalului.

Profesorul a fost dus la audieri la Politia Timisoara, cazul fiind instrumentat de ofiterii de la Biroul Investigatii Criminale.

VIDEO: George Stefanita

Barbatul este lector universitar in cadrul Universitatii de Vest, la catedra de Matematica si Fizica, si a fost retinut de catre politisti pentru savarsirea infractiunii de coruperea sexuala a minorilor in forma continuata. Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi incercat sa sarute minora in varsta de 13 ani, iar ulterior a atins-o cu mainile in zona sanilor, in timpul orelor de meditatii la matematica ce se desfasurau acasa la profesor.

Profesorul a fost retinut pentru 24 de ore, iar dosarul a fost preluat de procurori.

UPDATE: Profesorul a fost prezentat magistratilor de la Judecatoria Timisoara. Acestia au decis sa-l aresteze preventiv pentru 30 de zile.

UPDATE: Universitatea de Vest din Timisoara a reactionat, marti, dupa ce un cadru didactic a abuzat sexual o fata de 13 ani in timpul meditatiilor. Institutia de invatamint condamna comportamentul dascalului si transmite ca va investiga daca barbatul a mai avut astfel de comportamente.

”Dorim sa subliniem faptul ca astfel de comportamente contravin flagrant normelor si valorilor Universitatii de Vest din Timisoara, care a urmarit intotdeauna promovarea unei conduite morale si responsabile a membrilor sai. Sustinem in mod ferm demersul institutiilor abilitate in cercetarea contextului in care s-au produs faptele invocate, care au stat la baza plingerii ce a declansat investigatia institutiilor de ancheta abilitate din Timisoara”, a precizat Universitatea de Vest din Timisoara.

Totodata, UVT va investiga, la rindul ei, daca au existat astfel de comportamente asociate cu persoana in cauza.

”Cu referire la faptele reprobabile invocate, fara a nega prezumtia de nevinovatie de care se bucura orice persoana acuzata, pina la pronuntarea unei hotariri judecatoresti definitive de condamnare impotriva sa, fara a influenta in vreun fel urmarirea penala aflata in desfasurare, insa constienti de rolul covirsitor pe care educatia il are, si anume acela de a crea modele, Universitatea de Vest din Timisoara se delimiteaza ferm, explicit si de indata de astfel de comportamente”, mai precizeaza UVT.

Universitatea condamna astfel de incidente si precizeaza camiliteaza pentru un mediu sigur pentru fiecare persoana.

”Condamnam categoric astfel de incidente si militam permanent pentru un mediu sigur pentru fiecare persoana, in care abuzurile sau hartuirea nu sunt tolerate. Orice comportament de acest tip contravine flagrant normelor si valorilor universitatii, aceasta urmarind intotdeauna promovarea unei conduite morale si responsabile a membrilor sai. Universitatea de Vest din Timisoara va actiona in conformitate cu prevederile legale si regulamentare, inclusiv cu dispozitiile care reglementeaza etica universitara, asa cum a procedat in mod constant, si ramine preocupata in a identifica solutii care sa combata producerea unor asemenea situatii in mediul academic”, a mai transmis UVT.

Exit mobile version