Astfel, se arata intr-un comunicat al Administratiei Nationale de Meteorologie, intervalul 17-30 iulie va fi caracterizat de vreme schimbatoare, cu perioade caniculare, dar si cu zile in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata, noteaza Ziare.com.
Potrivit datelor care au la baza produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, in zona Banatului, la inceputul perioadei de prognoza temperaturile medii vor avea o tendinta de stationaritate la valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei, dar din 19 iulie vor creste, atingand din nou pragul caniculei in intervalul 20 – 22 iulie.
De asemenea, in zilele de 23 si 24 iulie regimul termic va marca o scadere, vremea redevenind normala termic pentru ultima decada din iulie, dupa care o noua crestere va aduce temperatura medie spre valori usor mai ridicate fata de normele climatologice, tendinta fiind ca, pana la sfarsitul lunii, vremea sa se mentina calduroasa.
Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, averse locale insotite de descarcari electrice, va fi redusa in prima parte a intervalului de prognoza, dar va creste dupa data de 22 iulie.