Programe pentru promovarea excelentei la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului

                                                                                        LANSAREA PROIECTULUI

                                                                                                                                                                                                  Timisoara, 18/06/2014

Programe doctorale și postdoctorale pentru promovarea excelenței în cercetare, dezvoltare și inovare în                                   domeniile prioritare – agronomic și medical veterinar, ale societății bazate pe cunoaștere

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara, în parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca în calitate de beneficiar, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Bucureşti și Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ioan Ionescu de la Brad” din Iaşi anunţă lansarea proiectului „Programe doctorale și postdoctorale pentru promovarea excelenței în cercetare, dezvoltare și inovare în domeniile prioritare – agronomic și medical veterinar, ale societății bazate pe cunoaștere”POSDRU/159/1.5/S/132765, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 1. „Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere”, Domeniu major de intervenţie 1.5. Programe doctorale şi postdoctorale în sprijinul cercetării. Proiectul a fost demarat la data de 08.04.2014, perioada de implementare fiind de 18 luni.

Scopul acestui proiect este de a asigura suportul instituţional, financiar şi logistic pentru formarea a 121 de cercetători doctoranzi care vor beneficia de o bursa lunară în cuantum de 1800 RON şi 72 de postdoctoranzi, cuantumul lunar al bursei postdoctorale fiind de 3700 de RON.

Proiectul va asigura integrarea tinerilor cercetători în aria europeană a cercetării, ca o consecință a sprijinirii participării lor la evenimente științifice de profil (conferințe, seminarii, workshop‐uri), la vizite de studiu externe, precum și la stagii de cercetare externă cu o durată de maxim 4 luni (pentru cercetatorii doctoranzi). Cuantumul lunar al bursei pe durata stagiului de mobilitate externa este de 4200 RON.

Activitatea de cercetare a bursierilor doctoranzi și postdoctoranzi implicaţi în proiect va fi materializată prin publicarea de articole în reviste cotate ISI, în reviste indexate în diferite baze de date internaţionale, prin elaborarea de rapoarte de cercetare, precum și prin prezentarea de lucrari știinţifice la simpozioane naţionale și internaţionale.
Valoarea totală a proiectului este de 12.755.460,25 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 12.500.351,05 lei.

Conferinţa de presă prilejuită de lansarea proiectului va avea loc miercuri, 25.06.2014, ora 10, în Sala Senatului a Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timişoara. La acest eveniment vor participa experţii echipei de implementare a proiectului, membrii ai comunităţii academice şi reprezentanţi ai mass-media.

Persoana de contact:  Prof. Dr. Florian BORLEA – Manager operațional USAMVB Timișoara, [email protected], tel. 0741331938

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.