Opinia Timisoarei

RATT vrea musai sa faca cele 7 blocuri pentru angajati. ‘E o ABERATIE!’ Cine spune asta despre planul falimentarei regii de transport la Timisoara

TIMISOARA. Dupa ce in urma cu aproape o luna au respins proiectul, consilierii locali au dat unda verde pentru un studiu care sa arate daca este oportun pentru RATT sa construiasca blocuri de locuinte pentru angajati.

CITESTE SI: Timisoara are Regulament de Navigatie. Ce mai lipseste? 

De mai multa vreme RATT afirma ca nu are suficienti soferi sau vatmani si incearca sa gaseasca solutii pentru a atrage oameni care sa ocupe aceste posturi. Constructia unor blocuri de locuinte este o varianta luata in considerare de conducerea regiei pbtru rezolvarea problemei.

RATT si-ar dori sa construiasca sapte blocuri, de cate 10 etaje, cu 390 de apartamente, pe care in viitor sa le ofere posibililor angajati. Deocamdata, consilierii locali au aprobat un studiu de oportunitate, iar in functie de concluziile acestuia se va lua o decizie, daca se va merge sau nu mai departe cu acest plan.
Proiectul falimentarei regii a Timisoarei s-a lovit de vii reactii din partea grupului de consilieri PSD.

Daca asta e o prioritate, eu ce sa mai zic? Intretinerea mijloacelor RATT nu mai e o prioritate, e nevoie de construirea de blocuri. E o aberatie. Daca va fi aprobat, ne facem de rusine”, a spus liderul de grup al consilierilor locali PSD, Dan Idolu.

Blocurile ar urma sa fie ridicate pe strada Stan Vidrighin, pe un teren care apartine Regiei Autonome de Transport.

CITESTE SI: Ce se intampla cu noua descarcare pe Autostrada Vestului, la Sanandrei, langa Timisoara? Vestea data de seful CNAIR 

Nu este asa o profesie ca sa vezi cozi la portile RATT-ului pentru angajare. Dimpotriva, RATT-ul are lipsa de personal. Prin urmare, se incearca, asa cum s-a facut la inceputuri, cand regia de transport a Timisoarei a fost creata, se incearca sa se atraga soferi, vatmani, mai stabili pe aceste posturi prin oferirea de locuinte de serviciu. Si alt mecanism nu este decat prin construirea locuintelor de catre RATT. Sigur, asta presupune fonduri alocate si o anumita planificare in timp, ca nimeni nu isi inchipuie ca RATT-ul va incepe sa construiasca deodata un cartier de blocuri. Dar poate face intr-un an-doi un bloc si sa continue… Ca prima tentatie, nu eram prea favorabil acestei idei, pentru ca eu consider ca fiecare trebuie sa se ingrijeasca sa-si rezolve problema locuintei. Dar dupa ce am vazut in cate alte locuri din lume, chiar cu orientare liberala se recurge la acest mijloc si dupa ce am ascultat toate argumentele celor de la RATT, am inteles ca este un lucru care ar fi bun, si prin urmare am sustinut ideea, pentru ca nu trebuie sa stam in dogme, ci trebuie sa ne adaptam nevoilor venite din realitate„, a declarat primarul Nicolae Robu.

 

Exit mobile version