Consilierul judeţean Raul Olajos revine cu o nouă analiză a situaţiei societăţilor din subordinea Primăriei Timişoara. După ce a devoalat dezastrul de la STPT, atenţia lui s-a îndreptat, de această data, asupra Horticultura, compania care se ocupă de întreţinerea spaţiilor verzi din municipiul nostru.
“Administraţia Robu a preluat-o cu un profit de 800 mii lei în 2012 şi a predat-o la sfârşitul lui 2020 cu 1,2 milioane de lei, cu menţiunea că în nici un an, în intervalul 2012 – 2020, profitul nu a depăşit 0,59 milioane de lei. Administraţia Fritz a preluat-o la 1,2 milioane de lei şi a înregistrat o pierdere de 1 milion de lei în 2021, dar şi profit de 0,8 milioane de lei în 2022.” explică economistul Raul Olajos.
Deşi este atacat constant de useriştii nemulţumiţi de comparaţiile pe care le face între perioada în care oraşul era administrat de Robu şi situaţia de astăzi, consilierul judeţean a explicat că administraţia Robu a însemnat o sumedenie de neralizări, mult populism şi decizii luate după bunul plac. Condamnarea penală a unor funcţionari ai primăriei pentru trucarea unor concursuri de angajare este dovada elocventă că Timişoara nu a fost deloc ceea ce ar fi trebuit. Însă, trebuie să ne amintim că Dominic Fritz a fost ales primar tocmai pe fondul acestei nemulţumiri şi a promisiunilor de a face ordine în curtea Primăriei şi a societăţilor acesteia ori de a organiza municipiul pe model german. Comparaţiile dintre perioada Robu şi perioada Fritz sunt absolut necesare pentru a înţelege unde ne aflăm.
De altfel, întrebările pe care Raul Olajos le pune timişorenilor sunt cât se poate de relevante pentru a înţelege că nu poate fi vorba de o evoluţie în cei patru ani de administraţie Fritz:
“Cât de mult vă plac cele 6 parcuri mari: Scudier, Rozelor, Botanic, Poporului, Catedralei, Justiţiei. Sunte ele mai bine întreţinute de administraţia Fritz sau nu? Florile comercializate de societate în cele 6 puncte de desfacere sunt îmbunătăţite în termini de calitate, sortiment şi preţ sau nu?”