Opinia Timisoarei

Reprezentatii USL si PDL, contre dure in sesiunea plenara a Parlamentului European in care s-a discutat criza politica din Romania

In disputa politicienilor romani a fost incusa si Viviane Reding, vicepreşedintele Comisiei Europene, care a fost acuzata de europarlamentarul PSD Catalin Ivan ca s-ar fi comportat ca „agentul electoral al lui Traian Basescu”.

Parlamentul European a discutat evenimentele care au marcat viata politica de la Bucuresti si au destabilizat imaginea tarii noastre in Uniunea Europeana. In vreme ce europarlamentara PDL Monica Macovei a acuzat fraudele la referendum, Corina Cretu i-a amintit că scrutinul a fost declarat legal de CCR. Foarte atacata, de catre europarlamentarii USL, a fost vicepresedinta Comisiei UE, Viviane Reding. Comisarul european a atras atentia ca referendumul nu a pus capat crizei politice si ca exista incă presiuni asupra judecatorilor si a procurorilor, scrie www.realitatea.net.

Conform aceleasi surse, europarlamentarul PSD Catalin Ivan care a tinut, miercuri, un discurs in Parlamentul European a acuzat-o pe Viviane Reding, acuzând-o ca s-ar fi comportat ca „agentul electoral al lui Traian Basescu”.
Liderul grupului S&D din PE, Hannes Swoboda, i-a spus vicepresedintelui CE Viviane Reding ca a pus sub semnul intrebării obiectivitatea Comisiei Europene, el intreband de ce in trecut nu s-a reactionat si fata de actiunile presedintelui Traian Băsescu, in timp ce preşedintele ELDR, Graham Watson, a declarat ca cea mai bună solutie pentru România ar fi organizarea unor alegeri parlamentare si prezidentiale noi.
Cristian Preda a declarat la randul lui ca ii cere demisia premierului Victor Ponta, deoarece liderul USL este „un politician care reprezinta trecutul” si este un exponent principal al majoritătii parlamentare care a devenit tiranic, iar vicepreședintele PPE Manfred Weber a acuzat miercuri în plenul PE ca desi a promis respectarea unor cerinte ale Comisiei Europene, premierul Victor Ponta a incercat sa creeze „o atmosfera impotriva Uniunii Europene”.

 

Exit mobile version