Acuzatii grave ii vizeaza pe mai multi oameni ai legii din judetul Caras-Severin. Un fost sef de detasament din Jandarmerie, un ofiter de politie si trei agenti sunt banuiti ca au pus la punct o retea prin care eliberau permise de port-arma false.
Potrivit procurorilor, actele ajungeau la oameni influenti din judet. Un minor a fost ucis accidental in acest context.
Incidentul amintit de anchetatori s-a petrecut in august, cand un barbat care a obtinut un astfel de permis fals si-a impuscat mortal fratele, in varsta de 16 ani.
Practic, clientii retelei erau oameni influenti in judet, sustineau formal un examen in fata ofiterilor implicati, pentru a obtine aceste permise. in fapt, ei nu urmau niciun curs si primeau intrebarile inainte de examen. De altfel, chiar miercuri avea loc un astfel de examen, la Muzeul din Caransebes, care a fost oprit de procurorii DIICOT.
Reteaua vizata acum de ancheta DIICOT functiona din 2017 si ar fi fost condusa de fostul sef din Jandarmerie, pensionat de cativa ani. Apoi, la grupare au mai aderat doi suspecti, cu functii importante. in total, noua adrese au fost perchezitionate miercuri, printre care si sediul Serviciului de Arme si Munitii.
Prefectul de Caras Severin, Matei Lupu, este suspectat de abuz in serviciu, dupa ce ar fi intervenit in favoarea unor apropiati. Parchetul de pe langa Tribunalul Caras-Severin a dispus impotriva acestuia masura controlului judiciar pentru 60 de zile. Seful de la Serviciul Arme si Munitii din IPJ Caras Severin a fost dus in Arest.
In total, in dosar sunt 40 de suspecti.