Se spune ca pescarul adevarat pe langa faptul ca stie unde sa arunce undita sau navodul, stie sa si gateasca bine ceea ce prinde. Dar nu trebuie sa fim neaparat pescari sa pregatim un peste fript ca pe Clisura Dunarii, dupa o reteta traditionala din aceasta zona a Banatului.
CITESTE SI: De la soseaua gaurita ca un cofraj de oua la asfalt neted ca-n palma, intre Timisoara si o comuna invecinata
In primul rand avem nevoie de un peste, de preferabil stiuca sau salau. Pestele trebuie curatat de solzi dar si de intestine inainte de toate.
Mai este nevoie de 6 linguri de faina alba, doua linguri de malai, doua linguri bune de paprika dulce, doi catei de usturoi ce trebuie zdrobiti.
La acestea se adauga o lingurita de piper proaspat macinat, o lingurita de sare dar si ulei(cu cat mai mult, cu atat mai bine), dar si sare grunjoasa pentru sarat pestele.
AICI puteti vedea si cum se prepara pestele, care poate fi servit in aproximativ 30 de minute. Pe langa peste se recomanda si pregatirea unei mamaligute.