In ciuda anunturilor repetate ale primarului ca palmaresul s-ar afla la ACS Poli, lucrurile nu sunt pe departe de a fi clarificate vizavi de istoria, numele si culorile vechii Politehnici.
Deocamdata dreptul de folosinta al acestora se afla, tot la Marian Iancu. Iar Robu a recunoscut acest lucru.„Ca proprietate palmaresul apartine la ora actuala clubului ACS Poli, problema aducerii palmaresului la ACS Poli este rezolvata, numai ca in momentul de fata este inca in vigoare un contract prin care sunt cedate drepturile de utilizare ale palmaresului, a numelui, a culorilor catre societatea comerciala a lui Marian Iancu. De aceea deocamdata ACS Poli nu poate folosi palmaresul. Pana cand, com vedea”, a spus Robu.
Desi initial s-a vorbit de o intelegere tripartit intre Marian Iancu, autoritati si Universitatea Politehnica, prin care fostul patron al lui Poli ar ceda gratis palmaresul si dreptul de folosinta catre ACS Poli, situatia s-a schimbat dupa ce Iancu a anuntat ca administratorul judiciar al societatii sale aflate in insolventa a cerut sa se valorifice valoarea contabila a palmaresului. Astfel ca fostul investitor i-a trimis pe reprezentantii autoritatilor care sunt implicate in prezent direct la ACS Poli sa negocieze direct cu administratorul judiciar. Robu refuza insa si spune ca nu se vor da in niciun caz bani pentru dreptul de folosinta al palmaresului.
„Nu suntem dispusi sa platim pentru a putea folosi palmaresul cel putin in momentul de fata, eu voi face toate diligentele pentru ca ACS Poli Timisoara sa intre si in posesia dreptului de utilizare a palmaresului. Domnul Marian Iancu a facut o promisiune ca din punctul dansului de vedere, rezilierea acelui contract pe care il are cu asociatia ASFC Politehnica, detinatoarea palmaresului se va face gratuit si eu cred ca si-o va respecta. La ora actuala dansul afirma ca administratorul judiciar al firmei sale aflate in faliment nu este de acord cu cedarea gratuita, plecand de la o hartie generata de Consiliul Judetean, prin care CJT ar fi afirmat ca nu este de acord cu cedarea acestui drept de utilizare in mod gratuit, sub pretextul ca s-ar afecta masa credala. Este o prostie, masa credala nu se afecteaza. Dar eu nu pot sa spun mai mult, afirmatia aceasta a facut-o domnul Marian Iancu, eu nu am vazut acea hartie. Eu am vorbit cu domnul Iancu acum vreo trei-patru saptamani. Si mi-a spus si mie acelasi lucru, ca nu dansul controleaza societatea, ca societatea sa este in insolventa sub administrarea administratorului judiciar si ca prin urmare cu administratorul judiciar trebuie ajuns la o intelegere”, a explicat Robu.
Complicatiile par sa fi pornit de la o interventie a Curtii de Conturi, care a solictat Consiliului Judetean sa recupereze banii care au fost dati in trecut de CJT societatii lui Marian Iancu, aproximativ un milion de lei, pe motiv ca fondurile ar fi fost alocate ilegal. Iar ca urmare a acestei solicitari Consiliul Judetean s-a inscris la masa credala a societatii aflate in faliment.
„Eu sunt foarte contrariat de faptul ca dupa ce ani de zile Curtea de Conturi nu a semnalat vreo ilegalitate a alocarii de fonduri de la bugetul local si judetean catre fosta Poli acum considera ca alocarea, in principiu, era ilegala. Eu nu sunt implicat direct, e vorba de fosta administratie locala si judeteana, dar incerc sa fiu cat se poate de obiectiv. Nu sunt nici avocatul domnului Ciuhandu, nici al domnului Ostaficiuc insa mi se pare ca nu este in regula, daca nu era legal trebuia sa se faca o sesizare atunci pentru hotararile de Consilii din partea prefectului care era in acea vreme. Insa si faptul ca ar fi fost ilegala cedarea de fonduri s-a constat deocamdata doar la o prima instanta, nu exista inca o decizie definitiva si irevocabila in acest sens”, a mai spus Robu.