Opinia Timisoarei

Romania invinsa de Canada in ultimul test de pe continentul american. Jucatorii de la SCM Timisoara printre marcatori, dar si printre cei ‘pedepsiti’

TIMISOARA. Selectionata de rugby a Romaniei a reusit un alt meci frumos in testele verii, chiar daca de aceasta data a fost invinsa.

CITESTE SI: Locul racoros unde gasim temperaturi mai coborate si cu peste 10 grade fata de Timisoara, in aceste zile. Drumetie incantatoare. Video 

Inceputul de meci a fost echilibrat, fiind si un duel al transformeorilor. Canadienii au deschis scorul printr-o lovitura de pedeapsa a lui Peter Nelson, acelasi jucator dubland avantajul cateva minute mai tarziu. Alin Conache a reusit si el sa puncteze din acelasi procedeu, si s-a facut 6-3. Canadienii au inscris primul eseu al intalnirii, prin Nic Benn, urmat de transformarea lui Nelson, iar scorul a devenit 13-3. Au urmat 10 minute in care Romania a jucat in inferioritate, dupa ce Jason Tomane a vazut un cartonas galben. Chiar si in aceste conditii, stejarii au reusit sa reduca din diferenta prin eseul timisoreanului Vlad Neculau, transformat de Conache. Pana la pauza, gazdele au mai reusit un eseu, anulat insa de arbitri, dar au ratat si o lovitura de pedeapsa cu 31 de secunde inainte de final. S-a intrat la pauza cu 13-10 in favoarea Canadei.

Repriza a doua a inceput cu un eseu canadian semnat de Rumball si transformat de Nelson. Stejarii au raspuns rapid prin Alin Conache, care culcat balonul in terenul de tinta al canadienilor, si tot el a semnat si transformarea, 20-17. Romania a continuat sa preseze si a preluat conducerea prin eseul unui alt timisorean, Tevita Manumua, care nu a fost urmat si de transformare, iar scorul a devenit 22-20 in favoarea Romaniei. A fost randul jucatorilor „frunzei de artar” sa revina, Andrew Quattrin reusind un eseu, urmat de transformarea lui Nelson. La fel cum, s-a intamplat si in meciul cu SUA, tricolorii au incasat un al doilea cartonas galben, cel trimis pe banca pedepselor fiind tot un timisorean, Tevita Manumua. Canadienii au evoluat mai bine pe final, profitand si de superioritatea numerica, au mai inscris un eseu prin acelasi Quattrin, ce nu a fost transformat, si o lovitura de pedeapsa, pentru scorul final, Canada 35-22 Romania.

Astfel, stejarii termina testele din America de Nord cu o victorie si o infrangere si vor reveni in tara, iar dupa o scurta pauza vor relua si antrenamentele la echipele de club. Liga Nationala de rugby se va relua la jumatate lunii viitoare.

Exit mobile version